tiistai 27. joulukuuta 2016

Käsityövuosi 2016



Vuoden 2016 käsitöihin liittyvät tärkeimmät asiat:
  1. Uusi englanninkielinen joulukäsityöblogi
  2. YouTube-ohjekanavan kasvu
  3. Pinterestin käytön laajentaminen

1. Joulukäsityöblogi

Erillisen joulukäsityöideablogin avaaminen oli vuoden tärkein projekti. Sen avaaminen venyi marraskuun alkuun, joten kovin paljon sisältöä en ehtinyt vielä tehdä. Mutta Pinterestin kautta sain siihen parin viikon jälkeen huomattavan määrän kävijöitä . Tästä on hyvä jatkaa vähitellen ensi joulua kohti!

Blogissa on vain omia mallejani ja kaikkiin on joko kirjoitettu ohje, kaavio, video tai nämä kaikki. Siksi postauksia on vasta 13. Erityyppisten ohjeitten tekemiseen kuluu paljon aikaa. Osittain käänsin englanniksi olemassaolevia suomenkielisiä ohjeitani.



Tein blogin Wordpressillä, jossa oli oma oppimisensa.

2. YouTube-ohjekanavan kasvu

Aikanaan muutama vuosi sitten aloitin YouTube-kanavani lähinnä vahingossa! Facebook-ryhmissä tuli eteen keskusteluja ja kysymyksiä, joita oli vaikea selittää näyttämättä. Jo viime vuonna päätin alkaa tehdä uusia videoita säännöllisesti.

Nyt olen keskittynyt kanavaan enemmän. En pyri videoammattilaiseksi, vaan tekemään riittävän selkeitä ja ymmärrettäviä ohjevideoita. Olen oppinut ja opiskellut paljon sitä, miten YouTubea kannattaa käyttää. Tilaajamäärä on muutamassa kuukaudessa noussut yli 6000. Sillä on se merkitys, että he kaikki saavat aina ilmoituksen uusista videoista. Ja se merkitys, että tilaajamäärä vaikuttaa siihen, miten luotettavalta kanava näyttää!

Olen myös alkanut käyttää videoissa päätösruutuja ja kortteja, joilla voi linkittää videoita toisiinsa tai muille sivuille.

Videoita on sekaisin suomeksi ja englanniksi. Juuri nyt en ole varma, miten toimia jatkossa. Suomi on katsojatilastoissa sijalla 3, mutta vain 8%:n määrällä, kun kävijöitä on melko tasaisesti ympäri maailman. Kun julkaisen suomenkielisen videon, menetän aina tilaajia.

Videoitani on tänään yhteen laskettuna katsottu 3 vuotta 212 päivää!

3. Pinterestin käytön laajentaminen

Olen tehnyt kaksi postausta Pinterestin käytöstä:
Syksy on ollut Pinterestin laajemman käytön opettelua ja mm. sopivien ryhmätaulujen etsimistä. Hyvillä ryhmätauluilla on suuri merkitys siinä, miten hyvin blogipostaukset huomataan. Kansainvälisillä bloggaajien Facebook-ryhmillä on tässä ollut suuri merkitys.
- - -

Kaikkineen mielenkiintoinen ja innostava käsityövuosi, ja samanlaista odotan uudelta vuodelta!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger