sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Virkattuja joulupalloja, video-ohje

Paljon väriä kaikkialle, myös jouluun! Tämä postaus on samalla Facebookin Käsityöblogit-ryhmän yhteisen joulukalenterin postaus tälle päivälle. Eilisessä kalenterissa Mie ite -blogin Tiina valmisti huopaisia joulutorttuja - hieno keksintö! Huomenna kalenterivuorossa on Pauliina puuhaa -blogi.

virkatut-joulupallot-video-ohje

Minulla on ollut joulukuusi koristettuna jo kohta kaksi viikkoa. Rakastan joulua niin paljon, että haluan nauttia siitä mahdollisimman kauan! Tärkeää on erityisesti joulunodotusaika - uutenavuotena kokoan kuusen jo pois. Joululauluja kuuntelen viimeistään lokakuun alusta lähtien.

joulukuusi-koristeltuna

Tänä vuonna sain toteutettua pitkäaikaisen haaveeni. Avasin englanninkielisen jouluvirkkaus- ja neulontablogin. Avaaminen viivästyi marraskuun puolelle, joten en ole ehtinyt tehdä siihen läheskään kaikkea, mitä olisin halunnut. Mutta olen lopulta oppinut käyttämään Pinterestiä sen verran hyvin, että blogissa on paljon kävijöitä. Kahden viikon jälkeen jouduin tilaamaan palveluntarjoajalta isomman paketin, kun kävijöitä oli "liikaa"! Tein blogin Wordpressillä. Blogissa on pelkästään omia mallejani. Osan olen aiemmin julkaissut suomeksi, mutta syksyn mittaan olen luonut myös uusia.

Nämä joulupallot ovat yksi Knit & Crochet Christmas -blogini malleista. Niissä käytin overlay-virkkausta, eli kertaalleen virkatun kohdan päälle tehdään kuviota toisella kerroksella. Olet ehkä käyttänyt tekniikkaa mandaloitten virkkauksessa.

yksityiskohta-virkatusta-joulupallosta

Ohjevideoitten teko on toisinaan kivaa ja nopeaa. Toisinaan kaikki tuntuu menevän pieleen ja tarvitaan lukuisia ottoja ja tuntien editointia ennekuin video tulee valmiiksi. Pallovideo valitettavasti kuului jälkimmäisiin! Toki vaikuttaa, että malli on vaikeampi kuin monet nopeatekoiset, helpot ohjeeni. Mutta sen lisäksi oli vaikea saada järkevää määrää valoa, pitkä pätkä piti uusia kahdesti, kun kuva ei ollut terävä, kuvausta varten laittamani kynsilakankin jouduin korjaamaan moneen kertaan, netti oli hidas juuri kun lopulta latasin videon YouTubeen yms. Mutta siellä se nyt on!Onko sinulle hyötyä Pinterestin käytöstä? Lue tekemäni Pinterest-postaus. Tuon jälkeen olen edelleen oppinut lisää ja kirjoitan siitä joulun jälkeen.

Alla olevan mini-videon tein siksi, että edes joskus tulisi esiinnyttyä videoilla itse! Siis muutakin kuin kädet. Siinä kuvaan kuusessani olevia käsintehtyjä koristeita. Oikein ihanaa joulua erityisesti kaikille, jotka lukevat blogiani ensimmäistä kertaa tämän kalenterin kautta :)


10 kommenttia :

 1. Ihania-näitä täytyy kokeilla vaikka ensi jouluksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Ensi jouluksi minäkin ajattelen tehdä lisää, ihan ohuella virkkauslangalla. Nyt en jaksanut lähteä siihen kun tarvitssee tehdä se suurennuslasin läpi!

   Poista
 2. Huikean ihania palloja. Olet varsinainen taituri virkkauksessa. Tuo houkuttelee kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toiovttavasti ehdit jossain vaiheessa kokeilemaan!

   Poista
 3. Kauniit ja taidokkaat joulupallot! Mulla ei pysy virkkuukoukku kädessä, tuskin tulee pysymäänkään. Ihanaa muuten, että sun käsitöissä on VÄREJÄ! Nykyään kaikki tuppaa olemaan niin ankeaa harmaanvalkoisenbeigeä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle värit on usein ihan eka asia, kaikki muu tulee sen jälkeen. Ei vain virkkauksessa vaan mm sisustuksessa myös.

   Poista
 4. Kauniita palloja ja kiitos pinterestin salojen avaamisesta. Pitää lukea noita ohjeita joskus pirteämpänä, nyt illalla ei enää ymmärrä "mitään"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, hiukan Pinterest vaatii keskittymistä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger