maanantai 23. syyskuuta 2019

Helpot neulotut vauvan sukat, ohje

neulo helpot vauvansukat

Julkaisin näitten helppojen vauvansukkien ohjeen julkaisin ensimmäisen kerran jo aiemmassa blogissani vuonna 2009, silloin englanniksi. Nyt tein näistä videon ja julkaisin sen kirjoitetun ohjeen Knit & Crochet -blogissani. Se on ollut heti hyvin suosittu ja on kyselty myös suomenkielistä ohjetta.

YouTube-videoitten automaattikäännös


Tiesitkö muuten, että jos muunkieliseen videoon laittaa päälle tekstityksen, siihen saa automaattikäännöksen suomeksi? Eihän se käännös ole läheskään täydellinen, mutta useimmiten niistä saa pääasiat ihan hyvin.

automaattinen käännös päälle youtube-videossa

Asetuksista ensin englanninkielinen tekstitys päälle, sitten avaa asetukset uudelleen ja hae automaattikäännösten listalta suomi.

Vauvan sukat, video


Kirjoitettu ohje alkaa videon alapuolella.Helpot vauvan sukat, ohje


Tämä ohje on kirjoitettu videon pohjalta muistitueksi, ettei tarvitse katsoa videota useita kertoja.Sukan koko tietenkin vaihtelee langan mukaan. Langalla, jonka juoksevuus on 100 m/50 g ja puikot 3,75 tai 4, tiheys ainaoikeinneuleella on 18 silmukkaa/10 cm. Tällöin sukka mahtuu n. 6 kk ikäiselle vauvalle. (Videolla käytetty tätä ja puikot ovat 3,75) Videolla käytetty lanka on Viking Sportsragg. Saman paksuista on mm. Gjestal Janne ja Seitsemän veljestä.

Ohuemmalla langalla, n. 130m/50g ja puikoilla 3,5 tiheys ainaoikeinneuleessa on 22 silmukkaa/10 cm. Silloin sukka mahtuu n. 3 kuukauteen asti. Tätä paksuutta ovat mm. Gjestal Maija ja Novita Nalle.

Luo 44 silmukkaa.
Ainaoikeinneuletta 18 kerrosta, nosta kunkin kerroksen 1. silmukka neulomatta.
19. krs: Päätä kerroksen alussa 10 silmukkaa. Neulo kerros oikein loppuun.
20. krs: Päätä kerroksen alussa 10 silmukkaa.

Vauvan tossun kuvaohje kuva 1


Neulomista jatketaan keskellä olevilla 24 silmukalla. Perusohjeessa neulotaan sileää oikeaa, mutta tähän voit keksiä mitä tahansa muita ideoita kuten raitoja, kuvioita, pitsineuletta jne.

Neulo sileää (oikealla oikein, nurjalla nurin) 13 krs.
Sen jälkeen silmukat kavennetaan nopeasti. Neulo aina 2 silmukkaa yhteen sekä oikealla että nurjalla puolella kunnes jäljellä on 3 silmukkaa. Tarvitaan 3 kavennuskerrosta.
Katkaise lanka ja vedä jäljellä olevien 3 silmukan läpi.

Työ näyttää nyt tältä:

Vauvan tossun kuvaohje kuva 2

Taita työ kahtia ja ompele saumat kantapään taakse ja keskelle eteen. Voit myös virkata saumat oikealta puolelta. Videolla teen näin keskellä edessä olevan sauman kohdalla.

Vauvan tossun kuvaohje kuva 3

Päättele langat. Valmis!

- Voit myös neuloa teräosan suljettuna neuleena. Tällöin siirrä silmukat kolmelle sukkapuikolle sen jälkeen kun ainaoikeinosuus on valmis.

Tallenna tämä sivu Pinterestiin:

Helpot neulotut vauvan sukat7 kommenttia :

 1. Tätä täytyy kokeilla

  VastaaPoista
 2. Olipas helppoa ja hauskaa neuloa näitä pikkusukkia. Onnistui minultakin, vaikka olin aina luullut, etten osaa kutoa vauvansukkia.Kun on tuo kantapään tekeminen pelottanut!Nämä onnistuu kaikilta!

  VastaaPoista
 3. What a great idea of socks. You made and design all socks are very well. Nice work!!! Did you ever create toys for kids like dolls, stuff toys etc. toys for kids

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Nyt mummu kutomaan. Ihanan helppo ohje ja vamista tulee nopeasti.

  VastaaPoista
 6. Joo, hyvä! Nämä on nopeita tehdä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger