perjantai 28. joulukuuta 2018

Pikavinkki - suorat raidat joustinneuleeseen

Yksinkertaisimmat vinkit ovat usein niitä tehokkaimpia. Internetistä huolimatta aina on paljon ihmisiä, joille jokin määrätty vinkki on uutta. Huomasin tämän erityisesti nyt joulun tienoilla, kun tein uuden neulevinkkivideon. Aiheena on, miten joustinneuleesta tulee kauniimpi, kun raitavärin vaihtuessa ei jätetä nurjan silmukan kaarta näkyviin työn oikealle puolelle.

kauniimpi-varinvaihto-joustinneuleessa


Saatuani videon valmiiksi jaoin sen kahdessa suomenkielisessä neule- tai käsityöryhmässä. Molemmissa siihen tuli heti hurjasti tykkäyksiä ja kommentteja. Ensimmäisen kerran koskaan videoni sai yli 10 000 katsomiskertaa ensimmäisen vuorokauden aikana. Tänään jaoin sen vielä eri ryhmässä, ja siellä samanlainen vastaanotto!Tästä opin lähinnä sen, että koskaan ei tiedä varmaksi, mikä ihmisiä kiinnostaa! Eikä sitä, mitä he jo tietävät.

Mainos tähän väliin, eli affiliate-linkkini lankakerhoon: korkealaatuista lankaa kerran kuukaudessa! Koodilla TUULA20 ensimmäisestä tilauksesta 20% alennusta.

Niksi siis on yksinkertaisesti, että uuden värin ensimmäinen kerros neulotaan oikein. Tässä video, jolla asiasta tarkemmin:
Uusi vuosi ja Pinterest


Tänään olen ollut valtavan innostunut uudesta vuodesta! Tuntuu, että se aukeaa edessäni kuin valtavan kokoinen tyhjä paperiarkki, jolle voin piirtää tai kirjoittaa mitä tahansa. Huomaan koko ajan enemmän, miten hyvin minulle sopii yrittäjyys, vaikka siinä onkin paljon haasteita. Varsinkin sellainen yrittäjyys, jossa keskityn passiivisesti myytävien ja levitettävien tuotteiden luomiseen, jolloin ei ole päivittäisiä aikatauluja tai mitään määrättyä paikkaa työ tekemiseen.

Yksi alkuvuoden suunnitelluista projekteista on myös Pinterest-aiheisen webinaarin pitäminen suomeksi käsityöharrastajille ja pienyrittäjille. Pinterestin ammattikäyttö on Suomessa hyvin rajallista. Englanniksi taas se on kaikilla kanavillani ensisijainen, jonka kautta minut löydetään. Käytön laajentumisesta olisi kaikille hyötyä.

Innostavaa alkavaa vuotta kaikille!18 kommenttia :

 1. Tuolla tavoin olen tehnyt jo monta vuotta. Todella toimiva tapa ja tulee kauniita raitoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monelle tosiaan ihan tuttu, mutta yllättävän monelle ei ollut! Tulee niin paljon siistimmän näköinen lopputulos.

   Poista
 2. Mirja Männikkö29.12.2018 klo 19.05

  Pian tulee 80 V täyteen enkä tiennyt tuota konstia! Kiitos ja idearikasta uutta vuotta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tuli uusi vinkki! Oikein hyvää uutta vuotta myös!

   Poista
 3. Pienestä se on kiinni nätti lopputulos, kiitos vinkistä! Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, usein parhaiten toimivat vinkit on tosi helppoja!

   Poista
 4. Kiitos hyödyllisestä ohjeesta, jota tulen käyttämään tulevissa neuleissa. Aivan upea juttu! Tiedätkö, että miten saa langan väriä vaihtaessa nätin tuloksen, että ei näy hyppäyksiä uuteen väriin? Olen yrittänyt yhtä konstia, mutta ei näytä aina kauniilta. Terv. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itse testannut, mutta kun etsii videoita haulla "jogless stripes", tulee ehdotuksia, miten tehdä. Ehkä se on juuri se, mitä oletkin testanut!

   Poista
 5. Kätevä uusi vinkki, kiitos tästä! Äitini on kutonut satoja sukkia, mutta tuskin on tiennyt tästä. Pitääpä tehdä jotain malliksi ja katsoa, huomaako eroa!
  Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Kyllä eron pitäisi aika selvästi näkyä!

   Poista
 6. Hyvvä vinkki. Mutta miksi sekä puhe että tekstitys ovat englanniksi. Saisi toinen edes olla suomeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkistin, kuinka hyvin YouTuben automaattikäännös tuossa toimii, ja jos laittaa sen päälle suomeksi, niin ihan hyvin ymmärtää, vaikka se ei hyvää kieltä olekaan. Kanavani katsojista niin pieni osa (n. 8%) on suomalaisia, että en ole toistaiseksi jaksanut tehdä erillisiä tekstityksiä, kun usein on vielä niin, että ne, jotka sitä eniten tarvitsisivat, eivät välttämättä osaa vaihtaa tekstityksen kieltä! Ehkä joskus tulee sekin päivä, että saan palkattua jonkun tekemään erikielisiä tekstityksiä. Espanjaa ja portugalia kysytään eniten.

   Poista
  2. Hei, löysin tänään sattumalta värin vaihtamisen joustinneuleessa. Kiitos siitä. Tässä vastauksessasi Nimettömälle kerrot, että espanjaa ja portugalia tekstityksissä kysytään eniten. Siitä tuli mieleeni, että onko olemassa neule- ja virkkaussanastoa eri kielille? Esim. ketjusilmukka, suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi. Jos on, niin mistä sen löytää ja jos ei ole, minne/kenelle voisi lähettää vinkin?

   Poista
  3. Hei, löysin tänään sattumalta värin vaihtamisen joustinneuleessa. Kiitos siitä. Tässä vastauksessasi Nimettömälle kerrot, että espanjaa ja portugalia tekstityksissä kysytään eniten. Siitä tuli mieleeni, että onko olemassa neule- ja virkkaussanastoa eri kielille? Esim. ketjusilmukka, suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi. Jos on, niin mistä sen löytää ja jos ei ole, minne/kenelle voisi lähettää vinkin?

   Poista
  4. Hei, löysin tänään sattumalta värin vaihtamisen joustinneuleessa. Kiitos siitä. Tässä vastauksessasi Nimettömälle kerrot, että espanjaa ja portugalia tekstityksissä kysytään eniten. Siitä tuli mieleeni, että onko olemassa neule- ja virkkaussanastoa eri kielille? Esim. ketjusilmukka, suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi. Jos on, niin mistä sen löytää ja jos ei ole, minne/kenelle voisi lähettää vinkin?

   Poista
  5. Vastaus Consulle, tämä ei anna laittaa suoraan kommentin kommenttia!
   Minä en valitettavasti tiedä sellaista, jossa olisi lukuisia eri kieliä samassa sanastossa. Tämä on laajin suomi-englanti-sanasto virkkauksesta https://arteeni.fi/fi/blogs/uutiset/virkkaussanastoa-termeja-ja-lyhenteita

   Poista
 7. Aivan loistava vinkki! Kiitos tämän tiedon jakamisesta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger