lauantai 4. toukokuuta 2013

Virkkaamalla kiinnitetty matonkude

(See tutorial video in English: https://youtu.be/UdmVSIxbWqw)


Eräässä käsitöitten Facebook-ryhmässä löysin maton, joka oli tehty virkkaamalla matonkuteet yhteen erillisellä langalla. En ollut aiemmin nähnyt tätä tekniikkaa. Hieno idea ja nopea toteuttaa. Listaan jo mielessäni, mitä kaikkea voin tällä tavalla tehdä vanhoista t-paidoista ja muista kuteiksi sopivista. Kesäkassiinkin tämä sopii valtavan hyvin, siitä saa vaikka kuinka värikkään vaihtelemalla sekä kuteen että kiinnitykseen käytettävän langan värejä.

Kun tarvitset säännöllisesti korkealaatuista lankaa, liity lankakerhoon!   Affiliate-linkkini lankakerhoon: korkealaatuista lankaa kerran kuukaudessa! Koodilla TUULA20 ensimmäisestä tilauksesta 20% alennusta.


Tämä pala ja muutama muu jo tekemäni menevät kuitenkin Knit'n'Tag-neulegraffititapahtumaan Aurajoen rannalle. Tasan kaksi viikkoa aikaa saada työ valmiiksi! Edellisessä tekstissäni on kuva senhetkisestä vaiheesta, nyt se onneksi on jo paljon pitemmällä. En kuitenkaan ihan kaikkea paljasta etukäteen :)

Alla olevassa käytin kirjavaa lankaa.

 

Minulta kysyttiin tarkempaa selostusta, miten tämä aloitetaan. Tein siksi videopätkän, jossa aloitus näkyy. MUTTA video on tehty, kun olin paikassa, jossa sopivaa materiaalia ei juuri ollut! Yllä olevasta videosta tuli jostain syystä suosittu! Kun sitä aina vaan katsottiin ympäri maailmaa, päätin tehdä uuden englanniksi. Se on muutenkin parempi:
Tuohon videoon tuli kyselyjä, miten siitä jatketaan. Tein siksi vielä jatko-osan, jossa käyn läpi, miten pyörylän saa pysymään oikean kokoisena, siis ettei siitä tuel kupera tai ettei se ala aaltoilla. Sen videon osoite: https://youtu.be/NscbsKrdlIw  .

22 kommenttia :

 1. Kiitos taas erittäin hyvästä ideasta! Tuolla tavalla virkattuna jälkikin taitaa tulla paljon siistimmän näköistä kuin suoraan kuteella virkattuna.

  VastaaPoista
 2. Hieno idea! Tuota pitää ehdottomasti kokeilla.
  Hienoja ovat nuo neulegraffitti-työsikin!!!
  Sinneppä sinne ollaan myös tekemässä työporukan kanssa "graffitteja"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, odotan kovin, minkälaista kaikkea siellä on nähtävänä :)

   Poista
 3. Tämä on mielenkiintoinen tekniikka ja minullakin kokeiltavien listalla.

  VastaaPoista
 4. Heti laitan muistilokeroon! Kiitos vuoden ideasta!

  VastaaPoista
 5. Hauska tekniikka, tätä pitää kokeilla :)

  VastaaPoista
 6. Tämän laitan muistiin! Hieno idea!

  VastaaPoista
 7. Tätä on pakko kokeilla! Ihanat!

  VastaaPoista
 8. Inspiroivan näköistä! Hienoja! =)

  VastaaPoista
 9. Oi, mahtavaa! Tämä menee minunkin korvan taakse! :)

  VastaaPoista
 10. Kiva, että tästä on ollut hyötyä :)

  VastaaPoista
 11. Ihanan värikäs juttu :) linkitän ohjeen blogiini :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos tämän idean jakamisesta ja hyvästä ohjeesta. Linkitän minäkin tämän blogisivulleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että on hyötyä, kiitos linkittämisestä!

   Poista
 13. Mä olen sen verta tumpelo, etten osannut tehdä videon perusteella. Mietinkin nyt,miten valitaan koukku ja lanka,onko niillä miten suuri merkitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkaamiseen käytettävän lnagan ei kannata olla liian paksu. Monet käyttää kalalankaa, tai jotain muuta ohuehkoa puuvillalankaa. Koukun pitää olla siihen lankaan sopiva, muuten työskentely on hankalaa. Linkitän muuten tälle sivulle nyt aiheen paljon selkeämmän englanninkielisen videon. Olin unohtanut, ettei se ole tässä. Linkki tosin on tuossa videossa päällä, mutta ei näy mobiilissa.

   Poista
 14. Voiko tähän ohjeeseen käyttää ontelokudetta? En tiedä niin paljoa matonkuteista tai siitä, mikä kude olisi paras. Olen kuitenki niin rakastunut tähän ohjeeseen että pääsee heti testiin, kun vain tiedän mikä kude paras tähän tarkoitukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry, tää oli menny tohi kun en juurikaan käytä tätä blogia enää! Kyllä voi käyttää paksumpaa ontelokudetta tai mitä tahansa paksumpaa, myös hyvin paksuja villalankoja tai esim. laittaa monta villalankaa yhteen. Tosta on myös paljon uudempi video https://youtu.be/UdmVSIxbWqw

   Poista
 15. Kiitos noista videoista! Mulla on käytössä ruma, joulun värinen ostoskassi. Rumahko siksi että käytin sekalaista virkkauslankaa ja kokeilu osoitti että langaksi kannattaisi valita yhdelle työlle yhtä laatua. En aloittaessani myös tiennyt mitä aion tehdä. Toinen työni on jo lupaavampi. Olen käyttänyt lempivärisiäni teepaitoja, joissa on tahra, ja sellaisia jotka ovat menneet muodottomaksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger