lauantai 22. lokakuuta 2011

Ontelokuteesta virkattu matto

Viime aikoina on näkynyt paljon paksusta ontelokuteesta virkattuja pyöreitä pikkumattoja. Kun näin lankaa Osaava Nainen-messuilla, se vaikutti sopivalta pieneen tietokonetuolin alle tulevaan mattoon. Ostin yhden kilon kartion ja päätin tehdä sen kokoisen maton, jonka siitä saisi.

Mallia keksiessä pidin mielessä, että matossa ei saa olla niin isoja reikiä, että tietokonetuolin pyörät mahtusivat niihin. Tässä sellaisia on yhdessä kohtaa, joka ei haittaa. Testailin eri vaihtoehtoja ja aloitin uudelleen muutaman kerran. Virkkukoukku oli no. 8. Tässä lopputulos:Matossa on kuvio vain toisessa päässä. Yksi syy on se, että tuolin alle menevän osan pitää olla tiivis, toinen syy se, etten tiennyt, miten pitkälle lanka riittäisi!

3 kommenttia :

  1. Onkos tästä ohjetta? :))

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti ei! Päätin vain tehdessä, miten teen seuraavan kerroksen. Kudettakin oli niin vähän, että piti ottaa huomioon, että malli piti olla sellainen,e ttä ei haittaa, missä vaiheessa matto loppuu. Muta se on äärimmäisne yksinkertainen, ainoa kuvioraita tuo päässä oleva. Muuten 4kjs silmukkalenkkejä ja peruspylväitä, joitten välissä on yksi kjs.

    VastaaPoista
  3. okei kiitos :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger