sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Toppi lyhennetyillä kerroksilla



Sain joululahjaksi ohutta lankaa, jonka nimi on Steinbach Wollen Aktiv Effect-lankaa. Siitä tein tämän topin, tosin yläosa on minulla aiemmin ollutta yksiväristä lankaa. Alaosa on neulottu sivuttain siten, että olen epätasaisin välimatkoin ja eri kohdissa kääntynyt takaisin ennen kerroksen loppua. Lyhennetyissä kerroksissa kannattaa aina kääntyessä ottaa langankierto puikolle ja seuraavalla kerroksella neuloa se langankierto ja viereinen silmukka yhteen, ettei kääntökohta näy.

Kun lankaa vielä jäi, tein siitä myös sukat. Ihan perussukat, aloitettu varresta. Kantapäässä tein pienen muutoksen: minulle on aina opetettu, että kantapään vahvistamiseksi kannattaa nostaa joka toinen silmukka työn nurjalla puolella. Olen ihmetellyt miksi, ja nyt sain aikaiseksi tehdä nostetut silmukat oikealla puolella. Tulos on sama, ja työ ei ole sen vaikeampaa tai helpompaa. Kuka tietäisi, miksi lähes aina neuvotaan nostamaan nurjalla kerroksella??


4 kommenttia :

  1. Heipparallaa, mukavan värinen toppi! Minä nostelin ennen nurjalla siksi, että ois vähemmän niitä nurjia silmukoita neulottavana. Nyttemmin en välitä kummalla ne nostaa niin kamalasti, kun nurjatkin sujuu. Mut jos niissä ajatellaan vasta-alkajia?

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea, niin se voi hyvinkin olla. Ehkä jotain siinäkin, että kun nurjalla nostaa silmukan, on vähemmän työtä, kun lanka on jo valmiiksi paremmassa asennossa nostoa varten!

    VastaaPoista
  3. Heippa. Minä olen ymmärtänyt silmukan noston niin; että nostetaan "nurjasti" oikealla puolella, jotta näkyviin jää kaunis rivi oikein neulottuja silmukoita, työn oikealla puolella....

    VastaaPoista
  4. Monta eri tyyliä olen nähnyt noissa nostoissa, varmaan mitään "oikeaa" tapaa ei ole kuten ei tekniikoissa yleensäkään, kunhan on siisti ja toimii!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger