sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Kuusenpallo isoäidinneliöillä

Kahtena aiempana vuotena kehitin nopeasti tehtävän pienen koristeen, jotka lähetin joulukorttien sijasta. Tänä vuonna oli ajatuksena tehdä samoin, mutta se uusi malli jäi sen verran myöhään, että kaikkien korttien kylkiäisiksi se ei ehdi. Testailin sitä ja tätä. Loppuviikosta keksin, että aiemmin ompelemalla tekemäni kuusenkoriste toimisi millä tekniikalla vain. Siitä lähti isoäidinneliöistä koottu kuusenkoriste.


Julkaisin koristeen ohjeen eilen Ravelryssä englanniksi, ilmaiseksi. Arvasin, että siitä tulee suosittu ja olin oikeassa - vajaassa vuorokaudessa n. 150 latausta. www.ravelry.com/patterns/library/granny-square-christmas-tree-decoration. En tee tähän suomeksi ohjetta, mutta tuon tekeminen on yksinkertaista: 4 kpl 2-kerroksista isoäidinneliötä päällekkäin, yhdistetään kulmittain. Minä virkkasin ne piilosilmukoilla yhteen, mutta yhtä hyvin ne voi ommella.

Variaatioita voi keksiä loputtomiin. Lisää tupsuja, helmiä, kiinnitä useampi nauhaksi.

7 kommenttia :

 1. Kiitos ohjeesta, pakko kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, ihana koriste ja helppo ohje!

  VastaaPoista
 3. Mahtavia! Täytyy kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä tämä on tehtävä!

  VastaaPoista
 5. Ei voi sanoa muuta kuin kiitos ihanasta vinkistä.
  Voi olla että näitä nähdään meillä tämän joulun kuusessa neulottujen joulupallojen sijaan. :)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus...pakko kokeilla!

  VastaaPoista
 7. Tämä on ollut Ravelryssä aika suosittu - runsaassa 3 viikossa yli 350 latausta. Kunpa ihmiset lähettäisivät enemmän kuvia töistään Ravelryn projekteihin, että saisi nähdä, minkälaisia niistä on tullut!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger