perjantai 5. kesäkuuta 2015

Akryyliä ja Irlantia

Viime vuodet olen käyttänyt käsitöissä lähes pelkästään pääosin luonnonkuiduista tehtyä lankaa. Akryyliin ja muihin olen "sortunut" vain töissä, joihin menee paljon lankaa ja joissa materiaalin laadulla on vähemmän merkitystä, kuten neulegraffiteissa. Lisäksi erikoisissa efektilangoissa on pakkokin olla erilaisia muoviperäisiä aineita.

Viime viikolla Pohjois-Irlannissa sorruin kolmeen kokonaiseen akryylikerään! Olimme Bushmills-kaupungissa vierailemassa sikäläisessä viskitehtaassa. Koska usein toimin Pohjois-Irlannissa tuttujen oppaana, muistin edelliseltä kerralta söpön lankakaupan kaupungin keskustassa. En ottanut kuvaa, tämä on Google-mapsin kuva.


Omistaja, iäkkäämpi rouva, oli innostunut, kun kuuli, että olimme Suomesta. Hän kertoi tyttärensä olleen juuri useita kuukausia Suomessa. Suomen maantiede oli hänellä hakusessa, koska hän kertoi, että tytär oli ollut pohjoisessa Venäjän rajalla. Lappeenrantalaiset ystäväni kertoivat asuvansa myös Venäjän rajan lähellä, mutta Suomen eteläosassa. Siitä rouva tuntui olevan hämmästynyt, hänellä oli selvästi käsitys, että Venäjä on Suomen pohjoispuolella :)

Mutta hänen kanssaan oli kiva jutella. En kehdannut lähteä ostamatta, vaikka tajusin nopeasti, että hänellä oli myynnissä vain tekokuitulankoja. Yleistä brittiläisissä lankakaupoissa. Mutta jotkut harvat käyttämäni akryylilangat (kuten Novita Ipana)  ovat osoittautuneet ihan hyviksi, joten kun löysin lempivärejäni, muutama kerä lähti mukaan!


Palaan Irlantiin taas kahden viikon päästä, kun kesälomani alkaa. Lyhyesti käväisimme Bangorissä, jossa viime vuonna kuvasin käsityöläisten merenrantaan konteista rakennettuja työ- ja esittelytiloja. Kontit olivat paikoillaan! Innolla menen heinäkuussa tutkimaan, onko niissä samat tekijät vai onko heitä vaihtunut.

Kuten yleisesti Irlanti-postauksissani, nytkin lopuksi muutama kuva sieltä sun täältä:


Dublinissa yövyimme Trinity Collegen tiloissa. Yksinkertaiset huoneet, opiskelija-asuntolassa, mutta rakastan historiallista ympäristöä.


Satuimme Tollymore Forest Parkiin yhtä aikaa Game of Thrones-harrastajien kanssa! Elokuvaa on kuvattu mm. juuri täällä.


Ihania esineitä Mount Stewart -kartanossa, joka on entisöity ja avattu uudelleen yleisölle.


Yksi pohjoisrannikon pikkukylistä - menin nyt jo sekaisin, mikä niistä.


Tosi hyvää ruokaa ja paikallista tunnelmaa pubissa. Miesjoukko tiskin ympärillä. Meidän porukan toiset joivat Guinnessia, itse en pidä mistään oluesta. Ballycastlen keskusaukio.


Vihreää maisemaa riittää.

  
Torr head, kiipesimme hupulle asti. Sieltä nyt kauniilla ilmalla näki selkeästi Skotlantiin.

Lentomatkoilla sain 1½ sukkaa valmiiksi, ystäväni suunnilleen saman verran. Lanka Online Supersocke. Ihan en ymmärrä, miksi langan kuvio lähti kakkossukassa kantapäähän asti menemään päinvastaisessa järjestyksessä, mutta kantapään jälkeen samoin kuin ensimmäinen sukka! Kolmosen puikot ovat tälle langall eminulle liian isot, 2½ olisi ollut parempi. Mutta minulla ei ollut sitä kokoa bambuisia minipuikkoja. Ihan kiva kuviointi langassa loppujen lopuksi.


4 kommenttia :

 1. Dublinissa kannattaa eksyä kauppaan nimeltä This Is Knit ! Ihana. Löytyy kauppahallista Trinity Collegen kulmilta. Irlantilaisia sukkalankoja tuli hamstrattua sieltä viimevuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yhdessä FB-ryhmässä kyselinkin Dublinin lankakauppoja ja aiemmin, kun olen osallistunut Belfastissa neuletapaamisiin, kuulin tuosta kaupasta. Mutta aika Dublinissa oli tällä kertaa niin lyhyt, että ostoksiin ei riittänyt! Seuraavalla kerralla :)

   Poista
 2. Beautiful place and pictures !!! And socks !
  Have a lovely weekend !
  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Anna! Yes, I'm looking forward to going back to Ireland again in 2 weeks!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger