perjantai 12. kesäkuuta 2015

Vauvan Arsenal-villatakki

Juuri vuoden täyttäneen tyttärenpoikani isä on Arsenal-fani. Hän ja tytär toivoivat pojalle villatakkia, jonka selässä on Arsenal-logo. Katseltiin eri versioita logosta ja päädyttiin, että selkään tulee logosta vain tykkikuvio.


Lanka on Blend Bamboo. Keskiosassa puikot numero 3½, hihoissa vahingossa tulikin 3. Sinänsä se ei haittaa, koska laskin ja mittasin jokaisen osan erikseen. Pohjana ihan perusvillatakki, josta minulla on itse piirretty kaavio. Samaa pohjaa olen käyttänyt siitä asti, kun omat lapset olivat pieniä. Pitäisi tehdä siitä työtavasta selostus, kun tuntuu, että niin suuri määrä käsityöharrastajia on sidoksissa valmiisiin ohjeisiin.

Latasin kuviota varten kuvan netistä ja tein siitä kaavion KnitPro-ohjelmalla. Kaaviosta tuli liian epäselvä käyttää, joten sen pohjalta piirsin oman ruutupaperille käsin. Kirjoin kuvion silmukoita jäljentämällä. Hidasta työtä, kun olen harvoin kirjonut mitään.

Tekijänoikeuskysymyksiäkin tässä täytyy miettiä. Monet asiat sen suhteen ovat epäselviä, tai veteen piirrettyjä viivoja. Tietenkään en saa myydä minkään firman logolla varustettua tuotetta ilman lupia. Mutta olen muokannut tunnetun brändin logoa omaan käyttöön ja tehnyt tuotteen itse, ilman ohjeita. Tykki sinänsä on ihan yleinen kuvio! Arsenalin punaiseen yhdistettynä kuitenkin tuo selvän mielleyhtymän, vaikken olisi edes sanonut, mitä tavoiteltiin. Eli minulla ei ole vastausta, olisinko saanut tehdä tämän vai en!

Nappilistat vielä puuttuvat, sitten villatakki on valmis.


3 kommenttia :

 1. Moi! Omaan käyttöön tai lahjaksi saa tehdä vaikka olisit tehnyt logon ihan samanlaiseksi. Myyntiin ei saa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosin se tulee vielä, että kun käyttää julkisesti! Ja eri maissa eri lait, eli kaikkineen monisyinen juttu!

   Poista
 2. Juu tuota mieltä miekii, että saa omaan käyttöön ja lahjaksi, mutta kaupantekoon ei saa alkaa. Tai niin, että voittoa saat. Totta kai, luulisin, että voit lankojen hinnan ottaa joltain tutulta jos neulot hänelle.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger