keskiviikko 12. elokuuta 2015

Paksua lankaa vaihteeksi

Useimmiten neulon ja virkkaan puikoilla / koukuilla 2-3,5. Kun silloin tällöin ottaa selvästi paksumman langan käyttöön, työ tuntuu valmistuvan hurjan nopeasti!


Tästä tuli edestä auki oleva toppi. Lanka Viking Balder, ihanan tuntuinen pehmeä lanka. 100% superwash villaa Lankamaailmasta. Tein puikoilla 6. Lankaa kului hiukan yli 700 g, eli jouduin  aloittamaan 8. vyyhteä muutaman metrin.

Neuloin suorilla puikoilla. Aloitin takakappaleen helmasta enkä aloittaessa ollut vielä päättänyt, minkä mallinen työstä lopulta tulisi. Halusin hiukan pintakuviota, mutta ei mitään vaikeaa, mihin pitäisi liiaksi keskittyä.

Tässä kaavio kuvioon. Piirsin ruutupaperille. Yhdessä englanninkielisessä neuleryhmässä pyydettiin, kun julkaisin kuvan keskeneräisestä työstä.


Neuloin suuren osan tästä Irlannissa ollessani. Katselin samalla TV:stä Netflixin kautta ihanan Paradise-sarjan kaksi tuotantokautta kolmanteen tai neljänteen kertaan :) Kotiin palattuani huomasin, että Suomessa se ei ole saatavilla Netflixissä, samalla käyttäjätunnuksella. Joten onneksi ei jäänyt Irlannissa kesken!


Etukappaleet ovat melkein suorat, hiukan alaspäin levenevät. Liivi ei mene edestä kiinni, vaan lähtee olkapäiltä suoraan alas. Laskin silmukkamäärän mallitilkun avulla kuten aina. Takakappaleen helmassa on 66 silmukkaa (kokoni 42-44). Etukappaleet kapenevat helmasta ylöspäin 4 silmukkaa. Kavensin ne reunalistan vierestä. Näin paksuilla langoilla neulon aina myös kerroksen ensimmäisen silmukan. Reunasta tulee siten siistimpi. Ohuilla langoilla nostan 1. silmukan.


Tavallisesti teen kirjavista langoista symmetrisiä töitä, mutta tässä värien vaihtelu on niin pientä, että annoin värien tulla suoraan keriltä miten sattuivat.

Tuleekohan minusta nyt laiska ja haluan työt nopeasti valmiiksi paksuilla langoilla! Kesken on mm. 2½ puikoilla neulomani kirjoneuleponcho, joka tietenkin valmistuu paljon hitaammin.

Olen tähän oikein tyytyväinen, mutta toivon silti, ettei sitä tarvita vielä pitkään aikaan :)


4 kommenttia :

 1. Totta paksut puikot ja lanka nopeuttavat työn valmistumnista.
  Ihana tuo liivi, mukava laittaa päälle sitten syksyllä ja talvella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein voisi odottaa viileämpiä ilmoja, mutta ei sentään :)

   Poista
 2. Millä värillä olet liivin kutonut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry, nyt vasta huomasin tämän! Lanka on Lankamaailmassa myytävää Viking Balderia.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger