perjantai 28. elokuuta 2015

Taskullinen joulukalenteri, video

Kun omat tyttäreni olivat pieniä, minulla oli joulukellon muotoinen adventtikalenteri, jonka taskuista aamuisin löytyi kullekin pieni yllätys. Kirjoitin kalenterista pari vuotta sitten. Tein niitä myös sukulaisten lapsille. Yksi lasteni irlantilaisista serkuista oli etsiskellyt kalenteriaan äitinsä ullakolta nyt, kun hänellä itsellään on pieni poika. Kun sitä ei löytynyt, hän pyysi, voisinko tehdä hänelle uuden.

Joulukellon muotoista en lähtenyt tekemään, tämä on lähes neliö. Minulla on iso varasto erilaisia joulukankaita, joten en tätä varten hankkinut mitään uutta. Osa kankaista on vielä ajalta, jolloin käsityöläisenä Irlannissa tein joulukoristeita useita kuukausia vuodesta. Niissä kankaissa on vieläkin ihania muistoja!Taskujen numerot kirjoitin kiiltoliimalla. Yläreunan saumavara on hiukan leveämpi kuin muualla, että siihen mahtuu ohut keppi tms kiinnitystä varten. Tein kiinnityksen siten, että nyöri kulkee kepin päästä toiseen.Kalenteriin voi lapsille laittaa kaikenlaisia pieniä esineitä, leluja, kyniä, värejä, hiuskoristeita, toisinaan karkkiakin. Isommille lapsille tein aarteenetsintää. Silloin taskussa oli jokin sana, kuva tai nettiosoite, jonka perusteella varsinainen yllätys löytyi muualta.

Tein kalenterin valmistuksesta videon englanniksi. Olen huomannut, että hyvinkin yksinkertaiset ohjevideot voivat saada paljon katsojia! https://youtu.be/ByBSkrdKTmQ

 

1 kommentti :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger