torstai 26. marraskuuta 2015

Neulottu joulukranssi ja ohjevideon tekoprosessia

Kranssi valmistui, ja videokin!


Viikonloppuna selitin kranssin tekemisestä. Tänään sain videon valmiiksi. Siinä olikin tekemistä, kun näin moniosainen työ vaati lukuisia pikkupätkiä! Pitäisi oikeastaan tehdä käsikirjoitus, ettei mene sekaisin. Tässäkin kun uusin video, eli valmis työ, on tehty viimeisenä mutta näkyy alussa. Samoin joissakin osissa kuvasin ensi lopun ja valmistin uudellen jonkin kranssinosan alun erikseen voidakseni näyttää sen.

Tämä ohjevideo on tehty 33 pätkästä, joita kaikkia olen editoinut. Teen muutaman pätkän kerrallaan ja nimeän ne heti koneelle siirron jälkeen. Nimissä on myös järjestysnumero.

Käytän edelleen Moviemakeria, vaikka koneellani on ammattiohjelma Premiere ja työni kautta voisin koska tahansa opetella sen käyttöä videoilta. Mutta aina se jää...

Talvella huonolla valolla on iso työ koettaa saada tarpeeksi valoa. Kotistudio on kaukana ammattimaisesta :)


Tässä kuvaan uudelleen alun  paria sekuntia. Iso työ sitä varten. Ensin pitää löytää tausta, jossa ei ole häiriötekijöitä. Sitten siirtää valaisimet, tarvittiin jatkojohto. Kovaääninen kello pois seinältä, minulla kun ei vielä ole erillistä mikkiä. Eikä sitä tähän kameraan saisikaan, joten uusi kamerakin pitäisi hankkia :) Kranssi on taulun paikalla seinällä. Taulusta oli jäänyt jäljet, joten ne piti ensin pestä pois!

Olisihan se kiva, jos videossa olisi musiikkiakin.

En yhtään ihmettele, että ammattimainen videotuotanto vaatii aikaa, ihmisiä ja rahaa!

Teen useimmat videot englanniksi, kuten tämänkin. Silloin potentiaalisia katsojia on niin paljon enemmän. Vaikka englanti oli vuosia ensisijainen käyttökieleni, edelleen tyypilliset suomalaiset virheet tulevat esille, kun joutuu kovin keskittymään tekemiseen ja samalla puhuu. Kuten että lausuu W:n V:nä, th:n väärin tai G:n liian kovana.

Läppärini on ihan perustasoa ja vain puoli vuotta vanha, mutta kovalle se joutuu tallentaessaan HD-tasoista videota. Tunnin verran kestää videotiedoston muunto.

Mutta kaiken kaikkiaan, hauskaa puuhaa tämä on!


4 kommenttia :

 1. Kiitos tästä ideasta! Tämä pompsahti jossain silmiini, ja päätin hieman tehdä omalla tavallani, ommellen.

  http://mehukekkerit.net/2015/11/kranssi-kierrattaen/

  Kiitos siis loistavasta ideasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan värinen tuo :) Tosiaan hurjan paljon nopeampi ommellen, olen tehnyt niitä varmaan toista sataa aikanaan ommellen ja olin itse asiassa hämmärtynyt, kuinka kauan neulotun tekemiseen meni!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger