lauantai 11. kesäkuuta 2016

Häissä ja käsityömyyjäisissä Irlannissa

Häissä on aina hienoa nähdä, että yksityiskohtiin on panostettu ja etsitty uusia ideoita. Olin maanantaina Pohjois-Irlannissa häissä, jotka järjestettiin kahdessa eri paikassa. Seremonia puolilta päivin, ateria ja iltaohjelma olivat vanhaan koulutaloon rakennetussa juhlapaikassa, Orange Tree Housessa. Iltapäivällä siinä välissä meidät kuljetettiin busseilla Mount Stewartin ihanaan kartanon puistoon muutaman kilometrin päähän.


Tuolien koristeet olivat kaasojen pukujen paljettikangasta.

Erikoisin osa vihkiseremoniaa oli, että perheen koira käveli kaasojen kanssa eteen :) Valitettavasti en saanut siitä kuvaa!

Vihkiseremonian jälkeen ennen puistoon kuljetusta saimme kahvia tästä suloisesta vaunusta.


Puistossa:Kiva idea oli pyytää vieraita lataamaan ottamiaan kuvia Instagramiin. Pöydillä oli pitkä lista, mistä kaikesta kuvia voisi ottaa. Kaikki painettu materiaali kutsuista lähtien oli samaa tyyliä, sekaisin kymmeniä erilaisia fontteja.


Ihanaa häissä oli sekin, että olin siellä yhdessä kolmen tyttäreni ja heidän perheidensä kanssa. Morsian oli tyttöjen serkku. Viidennet häät serkusten keskuudessa, kaikissa otettu samantyyppinen kuva.


Edellisenä päivänä kävimme Belfastin linnassa, jossa sinä päivänä sattui olemaan craft fair, käsityöläismyyjäiset. Sieltä ei voinut ottaa valokuvia, mutta otin niitä ulkona. Linnasta näkee Belfastin lahdelle ja koko kaupungin yli.Esillä olleet käsityöläisten tuotteet olivat muuttuneet melkoisesti niistä ajoista, jolloin itse toimin Pohjois-Irlannissa käsityöläisena, 80- ja 90-lukujen vaihteessa. No, outoa olisikin, jos niin pitkän ajan kuluessa mikään ei muuttuisi! Silloin ylivoimaisesti eniten myytiin koruja ja keramiikkaa. Nyt oli useita erilaista vintagea myyviä, cupcake-innostus näkyi sekin, tilkkutyötekniikkaa oli edelleen, monenlaista sisustukseen kuuluvaa. Muutama huovutustöitä tekevä.

Varmasti Pohjois-Irlannista löytyy laajemmin kädentaitoja. Vaikka myyntiosastoja oli kahdessa kerroksessa ympäri linnaa, valikoima oli aika suppea. Yksi hyvä idea siellä oli, craft parties, eli erilaisia kädentaitoja kotikutsuilla. Kutsuihin kuului myös taidolla tehnyt, kauniisti esille asetetut leivonnaiset.

Tällä kertaa viivyin Belfastissa vain 5 päivää, ärsyttävän lyhyt aika. Koko muu perhe jäi sinne vielä, joten oli vaikea lähteä! Mutta palaan taas myöhemmin kesällä :)

Lempikuvani häistä:2 kommenttia :

 1. Kiva lukea ja katsoa kuvia toisen maan häistä.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri maissa on toisaan eroja häitten järjestelyissä, vaikka toisaalta ideat liikkuu nykyisin maasta toiseen nopeasti! En koskaan voita mitään, pitäisikö silti osallistua... :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger