maanantai 24. lokakuuta 2016

Sormivirkkausta jättilangalla, tekniikkavideo

Ihastuin irlantilaisen pikkukaupungin lankakaupassa sattumalta näkemääni superpaksuun lankaan. Olen nähnyt kuvia siitä tehdyistä huiveista, peitoista ja muista. Päätin ostaa yhden kerän kokeiltavaksi. Sirdar Gorgeous Ultra super chunky -lankaa on kerässä 150 g ja 50 metriä, noin puolet villaa, puolet akryyliä. Puikkosuositus 20.


Yhtä työtä varten en halunnut ostaa jättipuikkoja, joten päädyin sormivirkkaamaan. Yllättävän nopeasti siihen tottui.

Tein langasta pyöröhuivin, siihen lanka juuri riitti. Huivissa on vain kolme kerrosta pylväitä lomittain, väleissä yksi ketjusilmukka. Ihanan lämmin!Tein sormivirkkauksen tekniikasta videopätkän:Affiliate-linkki: Adlibris.fi, tilaa käsityökirjoja!

Tässä hassu kuva "videostudiostani"! Täällä Belfastin "kodissani" on vaikea keksiä, missä videoita kuvaisi. En ottanut järkkärin jalustaa mukaan, joten kuvaamiseen olen käyttänyt uutta kännykkääni. Tuossa olen teipannut kännykän selfiekepin kylppäristä lainattuun hyllykköön, joka puolestaan on pikkupöydällä :) Läppäripöytä on peitetty pinkillä villatakilla, että valkoinen lanka näkyy! Video on tehty ylösalaisin ja käännetty editointiohjelmassa.


Olen iloinen, että YouTube-ohjekanavani tilaajamäärä kasvaa koko ajan, nyt ylittänyt 2000. 

Oli muuten ihana vierailla pienessä lankakaupassa. Sinne mentiin kapeita portaita yläkertaan suoraan kadulta. Unohdin ottaa kuvan, mutta alla kuva Omagh'n pääkadulta. Lankakaupassa oli kiva tunnelma. Ystävällinen omistaja jutteli asiakkaitten kanssa heidän projekteistaan ja antoi vinkkejä. Hyllyillä oli paljon villaisia hyvälaatuisia lankoja, kun monissa irlantilaisissa lankakaupoissa on vain akryyliä.


Olin alueella, koska kävin Ulster American Folk Park -ulkoilmamuseossa. Ihana paikka! Museo on jaettu kahteen osaan. Ensin on 1800-luvun Irlantia esittelevä osa, sitten kävellään laivan läpi uudelle mantereelle, jossa esitellään irlantilaisten siirtolaisten elämää heidän saavuttuaan Amerikkaan. Nälkävuosina n. neljäsosa Irlannin asukkaista muutti Amerikkaan.

Museoalueella kertyi kävelyä yli 4 kilometriä.


2 kommenttia :

  1. En ole vielä hullaantunut näihin extra bulky neuleisiin, mutta never say never. Postauksessasi ilahdutti tällä kertaa nuo kuvat Irlannista, jotka jotenkin koskettavat omaa sielunmaisemaa. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bulky-neuleissa on vähän rajoitteena keksiä, mihin niitä käyttää! Ihana että pidit Irlannin kuvista :) Toisinaan olen ajatellut tehdä kokonaisen blogin tai ainakin Instagram-tilin vain Irlannin kuvista, kun kuitenkin käyn täällä useita kertoja vuodessa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger