maanantai 16. tammikuuta 2017

Suomi100-vauvansukkia

On kiva ottaa osaa erilaisiin yhteisprojekteihin. Uusimpana vauvansukkakeräys. Ideana on, että jokainen tänä Suomen juhlavuonna syntyvä vauva saa sairaalassa sinivalkoiset sukat. Tässä keräyksessä kivaa on se, että saa vapaasti käyttää mielikuvitustaan erityyppisten sukkien neulomiseen tai virkkaamiseen. Monissa kampanjoissa on kovin tarkkaan rajattu, mitä tehdään.

Kampanjalla on oma Facebook-ryhmä ja sille avautuu pian nettisivut. Ryhmässä päivitetään usein lista eri sairaaloitten sukkatilanteesta. Huomasin, että esim. Lappeenrannan sairaala on jo melkein päässyt vuoden tavoitteeseen! Jotkut muut ovat aivan alussa.

Aloitin ensimmäiset sukkani Turun Lankamaailman sukkatalkoissa. Siellä neulojia oli niin paljon, että monet joutuivat neulomaan seisaaltaan! Suosioon vaikutti ehkä sekin, että kukin sai ilmaiseksi kerän valkoista ja sinistä Maija-lankaa sukkia varten. Maija on ihannelanka vauvansukkiin, pehmeä eikä nyppyynny.

Lankamaailmassa oli ohjekin saatavilla, mutta en käyttänyt siitä muuta kuin katsoin silmukkamääriä. Nyt olen tehnyt nämä sukat tai tossut:


suomi100-vauvansukat

suomi100-vauvansukat

suomi100-vauvansukat

Tossut olen tehnyt omalla vauvantossujen ohjeellani. Se on vuodelta 2009 ja kaiken aikaa ollut yksi luetuimpia sivuja blogissani. Muokkasin joka kerta tossuja hiukan erilaisiksi.

Alla Lankamaailmassa tehty eka sukka.

suomi100-vauvansukat

Monet ovat tehneet myös putkisukkia, eli sellaisia, joissa ei ole ollenkaan kantapäätä. Niitä on kuulemma helppo pukea vauvalle. En ole koskaan ajatellut tehdä sellaisia, joten ei ole kokemusta. Päätin tehdä valepalmikoilla. Niitä on niin kiva neuloa!

suomi100-vauvansukat

Ja sukkien ulkopuolelta: Olen innoissani, koska viime viikolla YouTube-kanavani pääsi miljoonaan katsojakertaan! Siis kaikkien videoitten yhteenlasketut aloituskerrat. Miljoona kuulostaa aika paljolta!


8 kommenttia :

 1. Onpa noi putkisukat nätit, ovat varmasti kätevät laittaa jalkaan.
  Tosi paljon on sukkia valmistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin olevan, ja valepalmikko toivottavasti myös pysyy kohtalaisesti!

   Poista
 2. Wau miljoona, onnea! Ja ihania pikku sukkia tietty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuon kirjoittamisen jälkeen 250 tuhatta lisää, eli kun se lähtee, se menee nopeasti :)

   Poista
 3. Kyllä inkin ihania,suloisia ,söpöjä vauvansukkia:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger