sunnuntai 20. elokuuta 2017

Kalevala CALista tulossa suosittu!

Vau! Kun lähdin vuosi sitten mukaan suunnittelemaan Kalevala CALin ruutuja, odotin pientä projektia! Että tässä suunnittelen ja valmistan muutaman Kalevala-aiheisen virkkausruudun, joista osa ehkä hyväksytään lopulliseen peittoon, ja niistä sitten kirjoitan ohjeen suomeksi ja englanniksi. No, tämä kaikki on tapahtunut, mutta sen lisäksi paljon enemmän!

Kalevala CAlin viralliset sivut Arteeni-blogissa. Siellä on nyt näkyvissä useita kuvia peitosta, lista kaikista ruuduista suunnittelijoineen, lankatiedot ja aikataulu.

Ensimmäisen palan ohje julkaistaan ensi lauantaina. Parhaillaan ohjeita ollaan kääntämässä seitsemälle eri kielelle. Kalevala CALin suomenkielisessä Facebook-ryhmässä on tätä kirjoittaessani n. 3500 jäsentä ja englanninkielisessä Kalevala CAL-ryhmässä kohta 5000. Lankapaketteja on myyty hurjat määrät, ja yhtä paljon on keskustelua, mitä kaikkia muita lankoja kannattaa käyttää.

En oikeastaan osannut odottaa, että peitosta tulisi niin hieno kuin se on! Tässä kuvia useista eri värisistä valmistuneista peitoista, kukin virkkaajan itsensä esittelemänä. Osa virkkaajista on palojen suunnittelijoita, osa testivirkkaajia.

Kalevala CAL virkatut peitot

Useimmissa ruuduissa suunnittelija on luonut jotain ihan uusia tapoja käyttää  tai yhdistellä virkattuja silmukoita. Tottunutkin virkkaaja saa tästä haastetta ja uusia tapoja käyttää virkkausta. Osittain tästä syystä ohjeitten teko ja moninkertainen testaus on vienyt niin paljon aikaa. Lisäksi vielä käännettyjen ruutujen testauksessa monet halusivat yksityiskohtaisempia ohjeita kuin mihin Suomessa ehkä on totuttu. Siitä on tullut vielä lisätyötä viime hetkillä.

Eilen meillä projektin vapaaehtoisilla ja muilla siitä kiinnostuneilla oli tapaaminen Espoon Menitassa. On muuten käymisen arvoinen paikka, kaksikerroksinen valtava lankakauppa.

Kalevala CAL tapaaminen Menita lankakauppa Espoo

Kalevala CAL tapaaminen Menita lankakauppa Espoo

Kalevala CAL tapaaminen Menita lankakauppa Espoo

Näissä kuvissa mukana suunnittelijoita, testivirkkaajia sekä Menitan väkeä.

Elokuun puoleen väliin asti minulla oli kiire usean jouluun liittyvän deadlinen kanssa. Aiemmin kerroinkin, että töitäni on valittu Simply Crochet -lehteen.

Mutta alkavalla viikolla aloitan oman kahden Kalevala CAL-ruutuni video-ohjeitten tekemisen. Varsinkin toinen ruuduista on sen verran erikoisella tekniikalla rakennettu, että itse en vastaavaa lähtisi tekemään ilman selkeää videota. Alustavat videot tein jo keväällä testivirkkaajille.

On hienoa olla mukana näin innostavassa projektissa!
2 kommenttia :

  1. Nyt saitte uuden lukijan, puikot pysyy kädessä sukkiin ja tumppuihin. Virkkaamista opettelen, huonolla menestyksellä. Mutta jos täältä löytäisin avun siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :) Virkkaamisen kyllä oppii, ja siitä on paljon iloa! Kalevala-peitossa oppii monia uusiakin tapoja käyttää virkkasuta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger