keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Neidon Kehrä -video Kalevala CALissa


Kalevala-projektissa teen ohjevideot omista ruuduistani. Toinen, Kalevalan meri, on jo julkaistu, toinen julkaistaan runsaan viikon päästä. Kesällä Ihan oikea blogin Johanna, joka myös on Kalevala-projektin suunnittelijoita, pyysi minua tekemään hänen ruudustaan sen ohjevideon. Lähdin mielelläni tekemään, koska ruutu näytti mielenkiintoiselta ja kasvattaisi taas YouTube-kanavaani. Ruutu näytti myös melko yksinkertaiselta tehdä - aluksi!

Ennen kuin aloitin ruudun virkkausta, Turun Lankamaailmassa oli Kalevala CAL -tapaaminen. Kysyin siellä koko peiton virkanneelta testivirkkaaja Minnalta, mikä pala hänestä oli vaikein. Hmmm - - hänen vastauksensa oli Neidon Kehrä! Hiukan huolestuin ja aloin virkata testiruutua aiemmin kuin olin alunperin suunnitellut.

En ole tottunut käyttämään ohjeita käsitöissä. Siksi minulla kesti osata itse tehdä tämä ruutu! Kaavioista usein katson ideoita, mutta elämässäni olen tehnyt vain pari-kolme työtä kirjoitetuista ohjeista.

Jouduin useaan kertaan kysymään Johannalta, mitä jokin kohta tarkoitti. Tosin samalla jo moneen kertaan testatusta ohjeesta löytyi vielä useampi pieni virhe, joten oli hyvä, että jouduin katsomaan sitä niin tarkkaan! Siinä myös huomattiin, kuinka ison työn takana virheettömät ohjeet ovat. Monenkin henkilön käsien läpi käyneenä virheitä usein vielä löytyy.

Ruudun vaikeusasteeseen vaikuttaa paljon se, onko aiemmin virkannut palmikoita.Kuvassa ruutu takaa. Siinä näkyy, että tämäntyyppisessä kuviossa joutuu paljon kuljettamaan lankaa. Kuljetustapoja on useita, mutta en halunnut kuljetettavan langan näkyvän yhtään, siksi kieputin langan joka silmukan kohdalla. Sen voisi myös piilottaa silmukoiden sisään, varsinkin, jos kaksi väriä eivät poikkea kovin paljon toisistaan.

Ohjevideota tehdessä joutuu olemaan tosi tarkkana. Niin helposti työ lipsahtaa ruudun reunaan ja jopa ulos. Tai tulee tehtyä liian nopeasti. Tai työ menee terävän alueen ulkopuolelle. Siitä syystä jouduin tekemään aika monta kohtaa kahteen kertaan. Koska olen nyt tehnyt noin sata käsityövideota, editointi käy nopeasti.

Englanninkielisessä blogissani olen kerännyt 17 vinkkiä YouTube-kanavan parantamiseen.

Tässä kahdesta videosta ensimmäinen. Näissä on sovittu, ettei niissä puhuta, koska siten sama video käy erikielisiin ohjeisiin. Kalevala CALhan on nyt kahdeksalla eri kielellä. Videoon tarvitsee myös Neidon kehrän kirjoitetun ohjeen. Ykkösvideon lopussa on linkitys kakkososaan.
Neidon kehrä osoittautui vaikeaksi suurelle osalle osallistujista, ja videoita on tarvittu paljon. Videon selkeydestä on myös tullut runsaasti hyvää palautetta, mikä on kivaa! Kaikenvärisiä versioita ruudusta löytyy mm. Instagrammista.

Nyt sitten pian oman Lintukoto-ruutuni videon tekoon!


2 kommenttia :

  1. Kiitos vielä kerran Neidon Kehrän videoinnista <3 Videosi oli niin hyvin ja tarkasti tehty, että se pelasti monen pulassa olevan virkkaajan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kiva, kun huomaa tehneensä tarpeellista työtä, videoita on tosiaan käytetty paljon :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger