tiistai 8. toukokuuta 2018

Hyödy Pinterestistä

Pinterest laskettiin aluksi kuuluvaksi sosiaaliseen mediaan. Jo pitkään se on kuitenkin ollut yksi tärkeimmistä hakukoneista. Juuri siksi se on niin hyödyllinen ja tärkeä monen alan yrittäjille ja bloggaajille. Se on kuvallinen hakukone, josta käyttäjät etsivät niin tuotteita kuin tietoakin. Omien pin-lisäysten jakamisen voi ajastaa ja osittain automatisoida.

Toisin kuin Instagram- ja Facebook -jaot, Pinterestissä pin-kuva on pysyvä ja sitä jaetaan uudelleen ja uudelleen. Suomenkielisen blogini kävijöistä noin neljännes tulee Pinterestin kautta, englanninkielisten kahden blogini kävijöistä noin puolet.

Pinterestin käyttäjistä noin 80% on naisia, mutta uusista luoduista tileistä jo puolet on miesten luomia.

Miten Pinterest toimii?


Pinterestiin luodaan tauluja, joille lisätään sisältöä joko etsimällä olemassa olevia pin-lisäyksiä tai luomalla itse uusia. Uusia voi luoda joko linkittämällä netissä olevia kuvia tai lataamalla uusia kuvia, joihin merkitään se linkki, jonne kuvan halutaan johtavan, esimerkiksi jonkin tuotteen myyntisivulle, blogipostaukseen tai videoon. HUOM! Muista aina, että kenenkään kuvia ei saa jakaa ilman, että alkuperäinen linkki säilyy!

Ideana on toisaalta jakaa omaa sisältöä ja sitä kautta tuoda kävijöitä omille sivuille, kauppaan, kurssille jne. Toisaalta voi kerätä tietoa sekä itselle että saada seuraajia jakamalla muitten ihmisten lisäyksiä, joiden uskoo olevan hyödyllisiä monille.

Pinterestissä ei kannata jakaa mitään aikaan sidottua sisältöä, esim. kilpailuja tai tarjouksia. Pinnaukset jäävät elämään ja vain ärsyttävät käyttäjiä ja antavat yrityksestä huonon kuvan, jos sivulle päädytään vuosi tarjouksen päättymisen jälkeen.

Lue täältä Petran hyvä kirjoitus siitä, miten pääset alkuun Pinterestin käytössä: www.nellaino.com/blog/pinterestin-kytt-suomeksi-nill-pset-alkuun

Pinterestin profiilinäkymä muuttui toukokuun -18 alussa – taas. Kuten kaikissa verkkosovelluksissa, uutuuksia ja muutoksia tulee jatkuvasti. Kuvassa oman profiilini näkymä, jossa valitsin näkymään taulut. Pinterest-osoitteeni: www.pinterest.com/tuulamaaria 

kuva-pinterest-sivusta


Aivan uutta on myös se, että profiilin kansikuvassa näkyy viime aikoina tehdyt lisäykset aiemman itse ladatun bannerikuvan sijaan. Jonkin verran voi vaikuttaa siihen, mitä siinä näkyy, mutta sekin muuttuu koko ajan nyt, kun toiminto on uusi.

Pinterest-taulujen sisältö 


Ensimmäiseksi kannattaa asettaa taulu tai taulut, joissa on vain itse luomaasi sisältöä, esimerkiksi blogipostauksien linkkejä tai verkkokauppasi tuotteita. Näkymä on erilainen tietokoneella ja mobiililaitteissa. Kuten kuvasta näkyy, olen tehnyt tauluihin yhteneväiset kansikuvat. Ne taulut, joissa sellaista ei, ole, ovat ryhmätauluja. Ryhmätauluja voi sekä luoda itse että pyytää päästä mukaan muitten tauluille. Suuri osa trafiikista tulee ryhmätauluilta. Niillä paljon suurempi määrä ihmisiä näkee sisällön.

Pinterestissä seuraajien määrä ei ole yhtä tärkeää kuin esim. Instagramissa ja Twitterissä. Syynä tähän on se, että haulla löytää mitä tahansa sisältöä, riippumatta siitä, kuinka paljon seuraajia jonkin aiheen pinnauksen jakajalla on. Sen merkitys on kuitenkin taas nousemassa ja Pinterest näyttää seinällä enemmän seurattavien sisältöä.

Taulut voivat olla myös salaisia. Kaikki omaan aiheeseen tai yritykseen liittymättömät taulut kannattaa pitää salaisina. Oma esimerkki: Aiheeni ovat virkkaukseen ja neulontaan sekä toisaalta bloggaamiseen, sosiaalisen median käyttöön ja YouTubeen liittyviä. Tästä syystä tauluni, joitten aiheena on matkailu tai smoothien valmistus, eivät näy julkisesti.

Yritystili Pinterestissä


Brändien ja bloggaajien kannattaa luoda yritystili. Silloin saat tarkempaa tilatotietoa siitä, miten hyvin sivuiltasi tekemäsi pin-lisäykset toimivat. Myös yritystili on ilmainen. Ohjeita: https://help.pinterest.com/fi/articles/set-your-business-profile

Yritystilillä voit myös käyttää Rich pin-lisäyksiä. Ne näkyvät taululla paremmin kuin tavalliset pinnaukset, koska ne antavat hakijalle tietoa sisällöstä. Ohjeita: https://business.pinterest.com/fi/rich-pins

Profiili


Kerro mahdollisimman selkeästi, mitä teet, käyttäen alan hakusanoja. Käytössä on 150 merkkiä, joten jokaisen sana on tärkeä. Kerro, miten voit auttaa ihmisiä sisältösi kautta.

Valitse myös hyvä kuva. Se voi olla oma kuvasi, yrityksen logo tai tuotteisiisi liittyvä.

Pin-lisäysten kuvat


Pinterestiin pystyy lisäämään mitä tahansa verkkosivuilta löytyviä kuvia, omiasi tai muiden. Mutta Pinterest suosii pystysuuntaisia, Pinterestiä varten erikseen tehtyjä kuvia.  Niissä on hyvä olla myös tekstiä, joka kertoo kuvan aiheen.

Tämän artikkelin lopussa on Pinterest-kuva jakamista varten.

Pinterestin kuvien suositellut koot muuttuvat myös jatkuvasti. Nyt suositeltu koko on vähintään 600 pikseliä leveä ja mittasuhde 2:3, siis pystykuva. Itse käytän 736 x 1202 px kokoa, joka on pitkään ollut suositus, ja käy edelleen. Jos haluaa pin-kuvaan enemmän informaatiota, esim infografiikkaa, voi käyttää kokoa tai mittasuhdetta 736 x 1983.

Lisää kuviin aina logosi, www-osoitteesi tai molemmat. Yrityksesi ja blogisi brändin takia on tärkeää, että sisältösi on yhdenmukaista ja tunnistettavaa.

Itse teen kuvani Photoshopilla, mutta varsinkin Canva toimii tässä hyvin. Siellä on valmiina pin-pohjia.

Kolme esimerkkiä omista pin-kuvistani:

Pin-kuvaesimerkki

Pinterest-kuva esimerkki


Pin-kuvaesimerkki


Taulujen ja pin-lisäysten kuvaukset


Koska Pinterest on hakukone, sille pitää kertoa tarkalleen, mitä sisältöä kullakin taululla ja jokaisessa lisäyksessä on. Kun jaat valmiita pinnauksia, kannattaa tarkistaa, onko siinä valmiiksi oleva kuvaus riittävä. Jos se ei kuvaa pinnauksen sisältöä, muuta teksti.
Pinterest on muuttanut ohjeitaan edestakaisin hashtagien käytön suhteen. Siksi Pinterest-ohjeita lukiessa törmää vielä usein ohjeeseen olla käyttämättä hashtagejä lisäysten kuvauksissa. Tämä on kuitenkin muuttunut. Käytä muutamaa hashtagiä jokaisessa kuvauksessa.

Automatisointi ja ajastus


Teksti sisältää kaupallisia linkkejä.

Pinterestin ajastamiseen ja automatisointiin on ollut kaksi laajasti käytettyä työkalua, BoardBooster ja Tailwind. BoardBooster, jota käytin paljon, suljettiin keväällä -18.

Tailwind (Linkillä saat ilmaisen kuukauden!)


Tailwind on Pinterestin oma tuote. Siksi se antaa tarkemmat tilastot kaikista pin-lisäyksien tapahtumista. Sieltä tiedän mm., että eniten jaettua omaa pin-lisäystäni on jaettu kaikkineen n. 75 000 kertaa. Se siis kertoo jakojen jakojen jaot jne.

Työkaluna Tailwind täydentää BoardBoosteria. Se tekee eri asioita. Siinä hyödyllisin on ajastintoiminto, joka on erilainen kuin BoardBoosterissa. BB:ssa ajastetaan samoja pin-lisäyksiä pitkällä aikavälillä toistuviksi. Tailwind näkee, mihin aikaan vuorokaudesta minun pin-lisäyksiäni jaetaan eniten. Sen pohjalta se luo ehdotuksia ’time-slot’eiksi, eli ajankohdiksi, jolloin seuraava pin automaattisesti jaetaan. Minulle ne ovat yöllä, koska suurin osa seuraajistani ja pinnausteni jakajista on amerikkalaisia. Milloin tahansa, kun netissä törmään vaikka mielenkiintoiseen artikkeliin, voin ajastaa sen sopivalle taululle, etten kadota artikkelia. Samoin, jos näen hienon sisustuskuvan, voin ajastaa sen menemään sille kuuluvalle taululle – joko omalleni tai ryhmätaululle.

Tailwind timeslots

Myös Tailwindissä on erihintaisia tilejä. Tällä Tailwind-linkillä saat ilmaisen kuukauden.


Yhteenveto


Pinterestistä on varsinkin hyötyä aloilla, joissa kuvilla on merkitys ja jossa lukijoina/asiakkaina on paljon naisia. Käsityöt, kauneudenhoito, vaatteet, tyyli ,sisustus, lahjat, kaikki lapsiin liittyvä, kaikenlainen urheilu ja kuntoilu, elämäntaitoihin liittyvä jne.

Suomessa monet yrittäjät ja bloggaajat eivät näytä käyttävän Pinterestiä vielä säännöllisesti, vaikka sillä on valtava ilmainen tai lähes ilmainen markkinointipotentiaali. Se kääntää pin-lisäykset ja haut, joten haussa vastauksena tulee sekaisin englannin- ja suomenkielistä materiaalia.Tiivis paketti Pinterestin käytöstä1 kommentti :

  1. Pinterest is the best website that I have ever used. It has a huge collection of pictures and clothing. In fact, I should say it has collection of things related to any query of yours. You can buy our coursework writing services. I hope you will enjoy them as our former customers enjoyed them. You can also take a look at the reviews that we got from our old customers.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger