lauantai 28. syyskuuta 2013

Crazy wool -kurssilla 2


Viime viikolla lisäsin kuvia ensimmäisistä crazy wool -kurssin töistäni. Tällä kertaa työssä käytettiin lisänä huovutettavaa villaa. Minulla on komeroissa paljon huovutusvillaa ja valitsin siitä taas - kuinkas muuten - pinkin ja lilan sävyjä.

Unohdin työn touhussa ottaa kuvaa villojen ja lankojen asettelusta. Niitä voi asetella aivan miten vain. Minulla on alinna poispestävä tukikangas. Sen päällä villaa, erilaisia lankoja ja muutama kangaspala. Sekaisin huopuvia lankoja, hahtuvalankaa, erikoislankoja ja esim. metallilankoja. Kun on tyytyväinen asetteluun, päälle toinen samankokoinen pala veteen liukenevaa tukikangasta. Kaikki kerrokset kiinni nuppineuloilla ja työ ommellaan vapaaompelutekniikalla.

Tässä  ompelu on jo aika pitkällä:


Ommeltu työ etupuolelta:


Pidän enemmän pyörivästä liikkeestä vapaaommelta tehdessä, mutta tähän työhön suorat ompeleet tuntuivat sopivan paremmin. Pitää katsoa, että kaikki osiot kiinnittyvät. On olemassa myös läpinäkyvää poispestävää kangasta, joka voi joissakin töissä olla parempi.

Koska tämä oli eka kokeilu, en osannut arvioida, kuinka paljon villan alapuolelle aseteltavat langat tulisivat näkyviin. Villaa on sen verran paksulti, että ne eivät valmiissa työssä näy ollenkaan. Mutta alapuoli oli tämännäköinen:


Lähikuva ompeleista:


Seuraava vaihe on pestä työ lämpimässä vedessä, jolloin tukikangas liukenee pois.


Tämän jälkeen riippuu paljon työstä, mitä seuraavaksi kannattaa tehdä. Minä päätin huovuttaa työn käsin.


Tässä valmis työ, koko n. 27 x 27 cm. Ennen ompelua ja huovutusta koko oli n. 35 x 35 cm.Uusi työ sopi täydellisesti olemassaolevaan valkoiseen sohvatyynynpäälliseen. Ompelin sen siihen kiinni käsin.


Mielenkiintoinen tekniikka, jossa on loputtomat mahdollisuudet!

2 kommenttia :

  1. Tämä on kyllä mainio tekniikka!!!! Pidän juuri tästä: että voi vain "maalailla", mitä mieleen juolahtaa....

    VastaaPoista
  2. Tulipa siitä makee! Pitää ehkä kokeilla joskus...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger