sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Säärystimet ja palmikkohuivi

Koko ajan joitakin töitä valmistuu - vaikka keskeneräisiäkin korissa riittää! Pika-pikatyönä tein lapsenlapsen 4-vuotissynttäreille säärystimet. Niitä oli ihana neuloa, koska monivärinen kirjoneule oli jo kouluakoina mielityötäni. Viime aikoina se on jäänyt vähemmälle. Huomasinkin, että siihen piti keskittyä aiempaa enemmän, jopa TV meni aika ajoin pois päältä!

Kuvioon tulee muutamissa kohdin 5 langan juoksuja. Ne jätin työn taakse hiukan tavallista löysemmäksi ja poimin kiinni vasta seuraavalla kerroksella koukkaamalla puikon lankajuoksun alitse ennen samalla kohdalla olevaa silmukkaa.

Palmikkohuivi valmistui myös ja yksi tyttäristäni omi sen heti. Hänelle se sopiikin paremmin kuin itselleni!


Allaolevasta kuvasta ilmenee aika pitkälti, miten palmikko on tehty.


Olen käyttänyt lankaa, jolle puikkoehdotus on 5-6 (Raggae tweed). Koko työ on aina-oikein neuletta. Siinä on 35 silmukkaa, joita on käsitelty 7 silmukan ryhmissä. Kummassakin reunassa sekä keskellä on 7 aina oikein neulottua silmukkaa. "Palmikot" muodostuvat aina samalla kohdalle tehdyistä kaitaleista. Kumpaakin varten päätin 7 silmukkaa ja loin ne seuraavalla kerroksella taas uudelleen. Kukin kaitale on 8 krs korkea. Keskelle muodostetaan kaksi palmikkoa sormivirkkaamalla kaitaleet. Lopuksi ompelin työn renkaaksi ja viimeisen palmikon kiinni siten, että liitoskohta on melko huomaamaton.

3 kommenttia :

  1. Tuo on minulle uusi palmikonneulomistapa!! Kauniita molemmat!!!

    VastaaPoista
  2. Tuolla tavalla palmikoista tulee jäykemmät kuin tavallisista, siksi se ei sovi mihin tahansa. Varisnkin ponchoihin sopisi hyvin.

    VastaaPoista
  3. Nuita palmikoita täytyy kokeilla. Ihanan värikkäät säärystimet! Mie piän myös värikkäistä kirjoneuleista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger