sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Freeform-huivi
Rakastan freeform-tekniikkaa, jossa voi käyttää mitä tahansa tekniikoita sekaisin. Tämä on virkkausta ja neuletta sekaisin. Aloitin freeformin käytön jo hyvin nuorena. Alla oleva kuva on 70-luvun Muoti + Kauneus-lehdestä. Kuvassa oma kilpailutyöni. Olin silloin lukiossa.


Freeformissa vaativaa on saada eri osasista toisiinsa sopivia niin, että työ pysyy saman kokoisena ja tasaisena. Tosin siinä korjauskin on helppoa. Nuolen osoittama kiila on työssä siksi, että työ oli päässyt kapenemaan!


Olen käyttänyt useita eri lankoja, mutta kaikki ovat villaa tai alpakkaa ja sen paksuisia, että koukku ja puikot numero 3 ovat sopineet. Lisää kuvia eri puolilta:7 kommenttia :

 1. Olen jo muutamaan otteeseen käynyt ihastelemassa tätä! Ensimmäinen ajatus oli, etten ikinä ole niin "luova", että saisin tällaista aikaiseksi. Nyt kun muutaman päivän olen asiaa kypsytellyt, niin sain idiksen, josko tekisin tällä tekniikalla afghan -tyylisen viltin. Miten tämä homma toimii parhaiten? Teetkö ensin vain epämääräisen muotoisia paloja ja myöhemmin yhdistelet ne (tehden samalla väleihin tarvittavia paloja) vai jatkatko työtä tavallaan yhtenä pötkönä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekaisin molempia. Useimmiten kiinnitän uuden kappaleen edelliseen jo tehdessä, eli esim. poimin silmukat edellisen kappaleen reunasta, toisinaan joko ompelen tai virkkaan osia kiinni jälkikäteen.

   Tämän postauksen alimpana on kuva toisesta freeform- työstä, joka tosin nyt on paljon pitemmällä, mutta en ole vielä kuvannut sitä. http://ristirasti.blogspot.fi/2013/09/sekalaisia-neuleita-ja-virkkausta.html Samoin tämä lapsen pipo on tehty tällä tekniikalla, siitä voi saada taas erilaisia ideoita http://ristirasti.blogspot.fi/2012/09/tyton-pipo-vapaaneuleena.html . Piposta on monta yksityiskohtaista lähikuvaa.

   Poista
  2. Aivan upeita luomuksia nuokin! Täytyy tässä tuota pikaa testailla tätä tekniikkaa. Lopputulema ei varmaan ihan alkuun saavuta lähellekään tätä tasoa, mutta jostain se on liikkeelle lähdettävä!

   Poista
  3. Tässä on se hieno juttu, ettei koskaan ole mitään oikeaa tai väärää, vaan jokainen tekee juuri mikä parhaalta näyttää!

   Poista
 2. Ihanan monipuolinen huivi!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger