sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Takki chihuahualle


Tyttäreni koira Benjamin tuli minulle viikonlopuksi ilman yhtään takkia. Pakkasta on n. -7 astetta, joten niin pienellä koiralla pitäisi olla jotain yllään. Siksi aloin pikapikaa tehdä pikku takkia langanlopuista. Koska tärkeintä on, että takki lämmittää, langat ovat villaa.

Benjamin inhoaa vaatteiden sovitusta, se näkyy kuvassa korvien asennosta! Mutta työtä oli pakko sovittaa, kun jokainen  koira on erikokoinen eikä minulla ollut mitään ohjetta.


Työssä on kolme erilaista lankaa, joitten ehdotettu puikkokoko oli 5-6, mutta käytin 4:ää, että työstä tulisi tarpeeksi tiivis. Tässä kuvasarja takin valmistuksesta:

Ensin 3 erillistä kaitaletta, neulottu 10 silmukalla. Pituus koiran kaulapannasta hännän alkuun. Virkkasin ne yhteen oikealta puolelta. Poimin silmukat kaulaan tulevalta kohdalta sukkapuikoille ja loin lisää niin että niitä tuli 48 (+1, neuloin ensimmäisen ja viimeisen yhteen, että pyöröksi yhdistämisen kohta on kiinteä.)


Neuloin kaulalle tulevan joustimen, 5 cm pitkä.


Poimin joustimen reunasta silmukoita rinnan kohdalle tulevaan osaan. Siihen pitää tehdä reiät koiran jalkojen kohdalle. Tämä on siis poikakoiralle, tyttökoiralle voi tehdä vatsanalustaa paljon pitemmälle!
Lyhyet osat jalkojen ympärille, reunaan vielä keltainen reunus helmineuleella, ettei neule kierry rullalle. Pienet lenkit, jotka menevät takajalkojen ympäri, että selkäosa pysyy paikallaan.
1 kommentti :

  1. Kyllä hänen nyt kelpaa ulkoilla, kun on noin hieno jakku!!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger