sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kotilieden 1939 pitsimalli

Löysin äidin tavaroista vuoden 1939 kesän Kotilieden. Lehden lukeminen tuntui surulliselta, kun nyt jälkeenpäin tietää, että se oli ilmestynyt vain vähän aikaa ennen monien sotavuosien alkamista.

Lehdessä oli artikkeli erilaisista pitseistä. Pidin erityisesti kuvassa olevasta. Kuvasta ei saa millään kovin terävää, kun se on painettu sen ajan tekniikalla, mutta ika hyvin näkee, miten kuvio on virkattu. Joku ehdotti, että tuo voisi olla nyplättykin, mutta minusta näyttää virkatulta. Tässä ensimmäinen kappale kuvan pohjalta virkattua. Oikea pitsi vaatisi hyvin ohuen langan ja koukun. Villalangalla ja 3:n koukulla tuli 22 cm ympärysmittainen pyörylä.

En halunnut noin tiiviitä lehdyköitä, siksi ne ovat paljon harvemmat. Alkuperäistä kuvaa paremmin vastaavan saisi, jos jättäisi lehdyköitten 3-pylväitten välistä ketjusilmukan pois ja lisäisi pylväitten määrää. Ympyrässä kesti hiukan miettiä, missä järjestyksessä työ kannattaa tehdä. Saman tuloksen saisikin useammalla tavalla.

Aloitusketjussa on nirkkoja, jotka ovat alaspäin, kun valmiin ketjusilmukkaketjun kiinnittää tavallaan väärinpäin!Saa nyt nähdä, tuleeko kuviota käytettyä jossain työssä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger