tiistai 21. tammikuuta 2014

Tabletin suojus koukkuamalla


Uusi Samsung Galaxy-tablettini tarvitsi kuoren. En halunnut valmiina ostettuja. Suojuksen pitää olla melko tiivis ja kiinteä. Halusin, että se on myös värikäs. Päädyin kaksipäisellä koukulla ympyränä koukuttuun suojukseen. Käytin hunajakennopistoa.

Työtavoista on monia videoita Youtubessa. Koukkuamisen perustekniikka löytyy englanninkielisistä videoista termillä "Tunisian crochet". Kaksipäisellä koukulla ympyrää koukkuaminen on "Tunisian crochet in the round" ja hunajakenno on "honeycomb stitch in Tunisian crochet". On suomenkielisiäkin videoita. EDIT: Tein itsekin tekniikasta videon: https://youtu.be/3tu-B5GpqBE

Aloitus on tabletin kapeamman sivun pituinen silmukkaketju. Aloitin koukkuamisen sen ympäri molemmin puolin ketjua. Siis ensin kaikkiin silmukoihin yhdellä puolella ketjua, sitten toisen reunan silmukoihin. Siten alaskaan ei tule ommeltavaa saumaa.

Luulen, että musta lanka on 7 veljestä, se löytyi komerosta ilman vyötettä. Muissa on monta eri lankaa, suurin osa Red heart Washable Ewe. Keltainen on Novita Florica kaksinkertaisena. Kuten tavallista, koetin vaihtaa värit niin, ettei työhän tulee mitään toistuvaa värijärjestystä.

Tässä työvaiheita:Kun työ oli niin iso, että tabletti mahtui kokonaan sen sisään, tein kiinteitä silmukoita toiselle puolelle työtä ja jatkoin toisella puolella tekemällä läpän koukkuamalla edestakaisin pitkällä koukulla. Kun koukkuaa edestakaisin kahdella värillä, langat pitää katkaista joka kerroksella, joten päättelemistä tulee paljon!

Lähikuva työn pinnasta.

Lopuksi virkkasin kiinteitä silmukoita läpän ympärille ja tein napinreiät.

Huomenna tabletti kuorineen lähtee kohti Lontoota BETT-messuille! Opetusteknologiamessut, työhöni liittyvää kouluttautumista.


9 kommenttia :

 1. Ihanan värinen! Itsekkin pitäisi saada aikaseksi tehtyä pojan uudelle tabletille joku suojapussukka :)

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis ja tuohon saisi mukavasti kulutettua jämäkerät tai vaikka jonkun pätkävärjätyn kerä pahasen. :)

  VastaaPoista
 3. Onpas kivat pirteät värit, sointuu hyvin toisiinsa :)

  VastaaPoista
 4. Hieno ja kätevä suojus! Koukkuaminen tekee töistä vielä tuplavahvat, joten sekin on mm tässä työssä plussaa!

  VastaaPoista
 5. Onpa kivan näköinen! Mielenkiintoinen tekniikka tuo koukkuaminen. Täytyy sitäkin joskus vielä kokeilla :-)

  Jos kiinnostaa vilkaista, niin blogissamme Aliisan tyttäret on serkkuni tekemä matto koukkuamalla: http://aliisantyttaret.blogspot.fi/2013/08/koukussa-koukkuamiseen-rasymatto.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva matto! Hyvin siihenkin sopii koukkuaminen. Ympyrömatossa tai muutenkin isommassa työssä kaapelillinen koukku on varmaan helpompi työkaluna.

   Poista
 6. Kiitos kommenteista! Kätevä tämä on ollut käytössä, ainoa, että pitää pienentää napinläpiä hiukan, napit aukeavat itsestään!

  VastaaPoista
 7. Hienot värit, mut mist kakspäisii koukkui saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joistakin käsityöliikkeistä saa ja ainakin Lankamaailman verkkokaupasta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger