lauantai 15. helmikuuta 2014

Koukutut kuviolliset lapaset


Halusin uusiin lapasiini jotain kuviota, mutta ilman värien vaihtoa. Näissä on koko ajan samat kaksi lankaa, kuvio muodostuu, kun koukkuamisen peruspisto vaihtuu hunajakennopistoksi.

Minusta on ihana käyttää koukuttuja lapasia, ne ovat niin kiinteät ja lämpimät. Langat Viking Vilma ja Gjästal Maija.Kaksipäinen puinen koukku 4 mm. Aloitin 38 silmukalla.

Ensimmäistä kertaa käytin kahta pistoa sekaisin ja pari virhettä löytyy! Keskikohta on siis hunajakennopistoja, joissa edellisen kerroksen silmukka nostetaan "nurin". Tuosta löytyy paljon videoita Youtubesta haulla "tunisian crochet honeycomb stitch".


Koukutuissa lapasissa kunnollisen kokoinen peukalokiila on vielä tärkeämpi kuin neulotuissa, koska koukuttu työ on jäykempi ja joustaa vähemmän.6 kommenttia :

 1. Tosi hienot! Facessa näin ja heti tulin tänne tarkemmin tutkimaan. Mainio idea tehdä kuviota tuolla hunajakennolla. Minä olen koukunnut, mutta olen aina tehnyt koko lapasen joko perussilmukoilla tai hunajakennoilla. Nyt pitääkin yhdistellä niitä. Kiitos ideasta! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat! Oma koukkuaminen on vasta opettelua, mutta lapasiin harjoittelulla tähtään ja tässähän on kiva idea!

  VastaaPoista
 3. Tosi hienot! En ollut tiennytkään, että tunisialaisella virkkauksella voi tehdä kuvioita.

  VastaaPoista
 4. Kaunista pintaa tuo juuri tuo kuviovaihtelu!!! Peukalokiilan teen hiukan eri tavalla, ns pidemmällä versiolla.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! Hiukan minulla vaati harjoittelua, että kuvioitten reunat tulee siistit. Noissa olisi pari kohtaa, jotka ehkä korjaan langalla, tai voi olla, että jätän sellaiseksi!

  VastaaPoista
 6. Kauniit lapaset ja varmasti lämpimät!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger