maanantai 17. helmikuuta 2014

Värikäs lankarullateline


Nuorimman tyttären muutettua kotoa minulla on ylimääräinen huone, josta parhaillaan teen käsityö-vierashuonetta. Siellä on mm. ompelupöytä ja neulelankojen säilytystilat.

Käsityöblogit-nimisessä Facebook-ryhmässä on meneillään kuukausi, jossa joka päivälle arvottiin DIY-aiheinen postaus. Minulle osui 17.2. Siksi oli hyvä aika juuri nyt tehdä jo pitempään suunnittelemani lankarullateline käsityöhuoneeni seinälle. Lapsena meillä oli aina seinässä teline sekä puolille että lankarullille.

Koska voimakkaat värit ja kirkkaat kuviot ovat minulle tärkein asia sisustuksessa, halusin telineenkin olevan värikäs. Päätin myös, etten sitä varten hanki mitään uutta. Alla joitakin yksityiskohtia kodistani. Telineen pitää olla samaa värikästä maailmaa.Teline rakentuu yksinkertaisesti: levyyn lyödään nauloja tasaisin välein ja levy kiinnitetään seinälle. Levy on päällystetty revityillä kirkasvärisillä papereilla.

Tarvikkeet:
 • Sopivan kokoinen levy. Minulla 38 x 38 cm kokoinen, 2 cm:n vahvuinen lastulevyhylly
 • 5-6 cm pituisia nauloja (tai ruuveja). Tämänkokoiseen tarvitsin 97 naulaa.
 • Maalia naulojen maalaamiseen, sivellin
 • Jokin, mihin kiinnittää naulat maalaamista ja maalin kuivumista varten. Minulla banaanilaatikko.
 • Vasara
 • Aikakauslehtien kuvia revittyinä
 • Erikeeper-tyyppistä liimaa tai tapettiliisteriä
 • Askartelulakkaa
 • Kynsilakkaa tms naulanpäitten värjäämiseen :)
 • Kiinnitykseen ruuvit, taulukoukut tms.

Pistelin naulat banaanilaatikkoon ja maalasin ne. Olisin itse asiassa halunnut maalata ne pinkeiksi, mutta en löytänyt pinkkiä maalipurkkiani ja olin päättänyt olla ostamatta mitään uutta. Nauloista tuli vaaleankeltaisia, ja lopuksi lakkasin niitten päät kaikenkirjaviksi kynsilakalla.


Revin papereita epäsäännöllisiksi paloiksi. Kannattaa repiä siten päin, ettei tule halkeavasta paperista valkoisia reunoja näkyville. Tein liimaseoksen 50-50 valkoisesta erikeeper-tyyppisestä Scotch-liimasta ja vedestä. Levitin sen paperinpalaan kerrallaan siveltimellä. Aluksi laitoin isompia paloja ja sitten jatkoin, kunnes koko levy ja sen reunat olivat peitossa.


Tässä levy, joka on kokonaan peitetty liimatuilla paperipaloilla. Olen aivan innostunut siitä, se on täsmälleen "minun" väriseni!


Kun kaikki liima oli kunnolla kuivunut, lakkasin kertaalleen värittömällä askartelulakalla. Tähän käyttöön yksi lakkakerros riittää.

Mittasin, että pieniä lankarullia varten naulat kannattaa lyödä 2,5 cm:n välein ja isompia varten 4 cm:n välein. Merkkasin siirrettävään paperiin naulojen kohdat. Sitten söpö kukallinen vasarani pääsi hommiin!

Levyyn tuli 4 riviä tiheämpiä nauloja ja 5 riviä harvempia. Kun naulat oli lyöty, kävin läpi omat ja tyttären kynsilakat ja valitsin kauniita värejä naulojen kantoja varten.Valmis! Lisäsin telineeseen lankarullia ja hämmästyin, että minulla olikin vain niin vähän ompelulankaa. Olisin luullut, että rullia on enemmän! Aiemmin ne olivat kolmessa eri laatikossa. Teline ei vielä pääse seinälle, koska huoneen sisustus ja järjestely ovat kesken, mutta noinkin se pitää lankarullat järjestyksessä ja näkösällä.


6 kommenttia :

 1. Tämmönen täytyykin askarrella. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa väriterapiaa niin levyn kuin lankojenkin muodossa! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana ja niin hyvin taas ohjeistettu!

  VastaaPoista
 4. Tämä on kiva ja ihanan värinen! Hyvät ohjeet, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Taideteos jo itsessään!!!!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille! Tämän tekeminen oli itsellekin väriterapiaa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger