maanantai 9. helmikuuta 2015

Pehmeä V-stitch-pyöröhuivi

Enpä ole löytänyt suomenkielistä termiä V-stitch-termille! V-silmukka se ei näytä olevan, kun googlaa. Mutta oli termi mikä tahansa, sitä on ihana tehdä ja valmista tulee nopeasti.


Testasin pinnan virkkausta aika paksuilla langoilla. Tässä on ainakin Red Heart washable Ewe- lankaa ja 7 veljestä. Koukku 4. Olen käyttänyt pylväitä, mutta yhtä hyvin tätä voi tehdä puolipylväillä. Riippuen siitä, miten tiivistä pintaa haluaa.

Nyt työn alla on pyöröhuivi tätä pintaa käyttäen. Virkkaan ympyränä, eli aloitin silmukkaketjulla, jonka yhdistin renkaaksi. Huivista tulee 120 cm pitkä. Sen pituuden olen itselleni huomannut parhaaksi. Kiertyy helposti kaksi kertaa ja toinen osa jää hiukan löysäksi.


Aloitin huivin pylväillä, mutta muutaman kerroksen jälkeen vaihdoin puolipylväisiin. Siten kuvio näkyy paremmin. Kun peräkkäiset kerrokset ovat selkeästi eri värisiä, kuvio tulee esille parhaiten.

Käytän tähän jämälankoja.


Koska en voi pitää vähääkään kutittavaa huivia, valitsin vain pehmeitä lankoja. Näissä on mm. Drops Fabelia, useampaa erilaista merinoa, Hot Socks cotton stretchiä (nimestään huolimatta siinä on villaa myös), Viking Baby Ull-lankaa jne. Kuvassa se ei näy, mutta lisäsin myös ihanan pehmeän cashmir-piponi loppulangan.

Nyt olen niin laiska, etten jaksa piirtää kaaviota V-stitchin virkkaamisesta. Kaavioita löytyy netistä paljon, mm. täältä. Tuossa kaaviossa on pylväitä, mutta saman siis voi tehdä puolipylväillä. Jos jostain saan tietää, mikä tuo on suomeksi, niin varmaan siitäkin löytyy kaavioita!

Huivi etenee, tänäänkin on vielä pitkälti virkkausaikaa :)Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger