sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Älä laske silmukoita turhaan!

Hyvin yksinkertainen niksi, ja monella käytössäkin. Mutta kun ei kaikilla, niin se on blogitekstin arvoinen! Aiemmin jouduin isommissa töissä silmukoita luodessani laskemaan ne moneen kertaan. En edes muista, mistä sain idean silmukkamerkkien käyttöön luodessa - oliko se jostain käsityöryhmästä vai tuliko se vain mieleen, kun tein itsekin muutamia silmukkamerkkejä.

Nykyisin asetan aina silmukkamerkin joka 25 silmukan jälkeen. Siten ei tarvitse laskea kuin se, kuinka monta 25 silmukan pätkää työssä tarvitaan. Tässä kuvassa olen luonut 140 silmukkaa. Toimii tietenkin yhtä hyvin pitkillä kuin pyöröpuikoilla. Itse en juurikaan käytä pyöröjä ellei ole pakko. Kaipaan suorien puikkojen jämäkkyyttä!Harvemmin käytän koristeltuja merkkejä, koska ne ovat raskaita ja epäkäytännöllisiä. Silloin kun merkkien ei tarvitse olla avattavia, yksi on ylitse muiden: sähköhammasharjan vaihtopäiden mukana tulevat renkaat! Niitä on eri väreissä, ne ovat kevyet ja kivat käsitellä.


Otan silmukkamerkit pois heti ensimmäistä kerrosta neuloessa, ellei niitä tarvita muuhun tarkoitukseen työn aikana.

7 kommenttia :

 1. Mie niin tykkään tästä siun blogista! Täältä on löytynyt apu moneen ongelmaan. Viimeksi taisin etsiä tietoa siitä, että miten lasketaan tarvittava silmukkamäärä. :) Enpä tullut ajatelleeksi, että vaihdopäiden värirenkulat toimii silmukkamerkkeinä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) FB-ryhmässä tuli vielä lisää ideoita, mitä kaikkea voi käyttää renkaina, kuten vanhoista rintsikoista irrotettuja!

   Poista
 2. Tosi hyvät ideat! Kiitos!
  Täytyy ruvetakin keräilemään noita hammasharjan renkaita taas. Joskus aikoinaan tytöt tarvitsivat niitä Barbien rannerenkaiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo idea pitääkin ottaa tyttärentyttärelle, Barbien ja vastaavien nukkien koruiksi - jos niitä minulta jää :)

   Poista
 3. Niin yksinkertainen idea, mutta ei koskaan ole juolahtanut pieneen mieleenikään. Miten tuommoista ei ole koskaan tullutkaan ajatelleeksi, vaan on laskenut samoja silmukoita uudestaan ja uudestaan =) Kiitos ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia helppoja niksejä tosiaan on, ne pitää vain kuulla jostain tai joskus tulee itse mieleen! Koetan laittaa muistiin, kun jotain kuulen, muuten ne taas unohtuu!

   Poista
 4. Hieno idea, käyttöön. Tähän asti olen vanhoisa rintaliiveistä leikannut olkainten rinkulat pois.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger