torstai 23. heinäkuuta 2015

Tunnelmallinen lankakauppa Belfastissa

Kuten blogiani seuraavat tietävät, käyn usein pitkäaikaisessa kotimaassani Pohjois-Irlannissa. Belfastissa on suloinen, ruotsalaisen Åsan pitämä lankakauppa The Textile Studio. Sen FB-sivut ovat www.facebook.com/textilestudiobelfast ja verkkosivut http://textilestudiobelfast.co.uk. (Tämä ei ole sovittu promokirjoitus, halusin vain esitellä!)


Muihin alueen lankakauppoihin ero tulee mm. siinä, että täällä on vain luonnonkuituja (sukkalangoissa tietenkin vahvistuskuituisia lankoja). Irlannissa yleisesti käytetään todella paljon akryylilankoja ja monet lankakaupat myyvät vain niitä.


Liikkeessä on kiva tunnelma, joka tulee ulkoisen lisäksi omistajan persoonasta. Hän juttelee asiakkaitten kanssa kaikenlaisia asioita, niin käsitöihin liittyvää kuin muutenkin. Yksikin asiakas kertoili tyttärensä opiskeluhauista, toinen lomamatkastaan. Teetä ja kahvia myös aina tarjolla!


Textile Studiossa pidetään erilaisia pienryhmien kursseja. Käydessäni oli varattavissa lyhytkurssi jämälankaideoista ja sen jälkeen lankojen ja tarvikkeiden vaihtomahdollisuus. Hyvä idea!


Ostin samaa lankaa kuin tuolin päällä olevassa huivissa, eri väreissä. Louisa Hardingin ihanan pehmeää villa-silkkiä.

En ole vielä päättänyt, minkälaisen huivin teen näistä.


Alennuskaapistakin löytyi lankaa! Nämä ovat Artesanon suloisen pehmeää, ohutta 100% alpakkaa.

Hyllyistä löytyi myös paljon Dropsin lankoja, mutta niitä en halunnut, koska niitä saa Turustakin. Luonnonkuituisten lankojen hintataso on Suomea korkeampi ja lisäksi punnan kurssi nykyisellään euroille epäedullinen.


Kuvista näkyy, että saatavilla on myös tilkkutyö- ja ompelutarvikkeita, mutta jätin ne tästä pois. Rakastan tilkkuilua, mutta siihen ei ole viime vuosina jäänyt aikaa!

Vanhojen ompelukoneiden hyötykäyttöä:

 


Ihanaa pinkkiä :)2 kommenttia :

  1. voi herranen pieksut sentään! mä haluan tuollaisen lankakaupan. jos perustaisin sellaisen, se olisi juuri tuollaisen tapainen. vielä puuhanurkka lisäksi, jonne saisi asiakkaat jäädä tekemään käsitöitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tuolla on kaikkea, mitä hyvässä lankakaupassa kuuluukin olla! Paljon kurssena kaikenlaisista ideoista lisäksi. Itse asiassa omistaja ilmoitteli Facebookissa jokin aika sitten seuraajaa liikeeseen, hän itse keskittyy käsityömatkojen järjestämiseen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger