sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Continental knitting!

Minusta ihan oikeasti tämä meidän tyylimme neuloa on nopeampi kuin amerikkalais-englantilainen tyyli. Eli "continental knitting", jossa lankaa pidetään vasemmassa kädessä. Toisessa tyylissä lankaa pidetään oikeassa kädessä ja se heitetään erikseen jokaiseen silmukkaan. Monta turhaa liikettä.

Päätin tehdä 3 videota, joissa näytän neulomista aivan alusta, eli ei tarvitse osata yhtään. Videot ovat englanniksi. En missään mainitse termiä continental, koska silloin monet ohittaisivat videon! Ideana siis on näyttää, että ihan alusta asti näinkin voi neuloa, aivan kuin muuta tapaa ei olisikaan. Kyllähän vastaavia videoita on olemassa, mutta halusin tämän lisän omaan hitaasti kasvavaan videokokoelmaani.

Olen myös oppinut, että sana "easy" videon nimessä tuo paljon lisää kävijöitä :)

Videon teko kyllä käy työstä. Suomen talvessa ilman studiota riittävää valoa on vain muutama tunti. Nyt kävi tietenkin niin, että yksi tärkeä pikkupätkä ei ollut tallentunut terävänä. Olin liian kärsimätön saamaan sarjan valmiiksi, joten kannoin monta erilaista valoa keittiöön ja tein sen pätkän uudelleen valossa. Ja kameran akkukin loppui kesken... Mutta tehty ne nyt on, enkä yritäkään uskotella kenellekään, että olisin videokuvauksen ja -editoinnin ammattilainen! Mutta still-kuvankäsittelyn ammattilainen olen, mikä selittää sen, että pikkukuvat saattavat luvata enemmän kuin mitä itse videon taso on...


Viime viikolla olin työmatkalla Lontoossa BETT-messuilla. Opetusteknologiamessut. Siellä törmäsin lupaavaan laitteeseen. Tavalliset dokumenttikamerat ovat melko kalliita, mutta siellä oli kevytversio, joka maksoi alle 100 €. Suunnittelen sellaisen tilaamista, koska nykyinen vanha järjestelmäkamerani videopuoli ei ole kovin hyvä. Lisäksi istun hankalassa asennossa ja hartiat puutuvat, että saan vain kädet kuvattua.
www.huehd.com/shop/hue-pro/


Tutkin tuon ominaisuuksia vielä, mutta haluan testata sitä. Sen pystyy kaartamaan siten, että se kuvaa suoraan ylhäältä. Se ottaa liikkuvaa kuvaa ja ääntä ja pystyy tallentamaan monissa eri tiedostomuodoissa. Eli lupaavalta näyttää!

4 kommenttia :

 1. Tuota minun on tehnyt sinulta kysyä että miksi / miten ne englantilaiset oikein neulovat. Olen ihmetellyt katsellessani Miss Marplea tätä kummaa langan heittoa. Hyvä kun kerroit asiasta! Ja sitä paitsi nämä opetusvideot ON hyvät. Ja kameravinkkikin on loistava. Voisko ajatella vaikka yhteistilausta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, tulisi halvemmaksi varmaan tilata useita kameroita! Pidän mielessä, aika pian olen tilaamassa tuota.

   Poista
 2. Mummoni opetti mittaamaan aloituslangan pituuden sukan varteen kiersi langan pään ympäri ja se lanka jätettiin silmukoita luotaessa peukalolle, etusormella olevasta langasta muodostuvat silmukat puikolle ja samalla langalla aloitetaan seuraava kerros.
  Sinä laitoit etusormelle sen lyhyen langan ja siitä silmukat.
  Mummoni opetus, luotavat silmukat syntyvät etusormella olevasta langasta ja se tulee aina kerältä, ei roiku vapaana.

  Monta tapaa, mutta muuten, otan aina langan etusormelta joka on kiinni vasemmassa puikossa. Oikealla ja nurjalla kutoessa sama tapa. Kudon kyllä paljon,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tapoja on niin lukuisia, onneksi mikään ei ole väärin :) FB:n Neulonta-ryhmässä on myös keskustelua monista eri tavoista pitää lankaa nurjaa neuloessa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger