sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Lapaset piilosilmukoilla

Nämä lapaset lähtivät siitä, että tytär valitti, ettei löydä hanskojaan koiralenkeille. Päätin tehdä tiiviit lapaset. Tiedän, että ympyrää koukkuamalla saa lapaset, jotka kestää vuosia, mutta halusin vaihtelua tekniikkaan. Siksi päädyin virkkaamaan ympyrää piilosilmukoilla. Otin aina takareunan koukulle. Siitä tulee raidallinen pinta.

Aiemmin olen käyttänyt samaa tekniikkaa huiviin ja pannulappuihin.


Tein 3:n koukulla, 48 silmukkaa muualla paitsi peukalonkiilaan lisätty. En ihmeemmin laskenut silmukoita, sovitin omaan käteeni. Peukalossa lisätty n. 12 silmukkaa ja kiilan päättymisen jälkeen tehty 5 ketjusilmukkaa. Muutama kerrosta myöhemmin kavennettu siten, että taas on 48 silmukkaa.

Käytin jämälankoja. Jokainen 4 väriä on eri lanka, kaikki jotakuinkin saman vahvuisia, 50 g/ 100m, koukkusuositus 3.5-4. Käytin pienempää koukkua,  koska halusin tiiviit. 

Kärkikavennus on samalla idealla kuin neulottujen lapasten nauhakavennus. Joka kerroksella molemmista reunoista 2 yhteen, väliin yksi silmukka, taas 2 yhteen.8 kommenttia :

 1. Onpa kivan näköset. (: Varmasti lämpimät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä pitää kädet lämpimänä kun on sen verran tiiviit, ettei tuulikaan ihan heti mene läpi :)

   Poista
 2. Upeat lapaset. tuolla tavalla virkaten tulee lapasista tosi napakat

  VastaaPoista
 3. Empäs ole ennen kuullutkaan piilosilmukoilla virkatuista lapasista.Hienot tumput,täytyy kyllä kokeilla jossain vaiheessa:)

  VastaaPoista
 4. Löytyykö videoo/ hyvää ohjetta miten tuo peukalokiila tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti muista nähneeni ja itselläni ei ole. Olen vain tasaisesti lisännyt yhteensä 12 silmukkaa, 2 per kerros.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger