lauantai 24. syyskuuta 2016

Pinterestin aarremaailma

Viime viikkoina olen käyttänyt paljon aikaa Pinterestissä.

pinterest-sivuni

Sysäyksen siihen sain jo alkukesästä, kun tajusin, että sieltä tulee Facebookin jälkeen blogiini eniten kävijöitä. Siis vaikka en ole ollut siellä yhtään aktiivinen. Tili minulla on ollut vuosikaudet. Pinterestin parhaita puolia Instagramiin ja Twitteriin verrattuna on se, että pinnaukset elävät loputtomiin. 5 vuotta vanhaan blogitekstiin voi tulla koko ajan lukijoita, vaikka en tee mitään, jos sen pinnaukset ovat suosittuja.

google-analytics-viittaukset

Olen käyttänyt myös paljon aikaa Pinterestin opiskeluun. Varsinkin muutamassa kansainvälisessä FB-ryhmässä olen saanut paljon vinkkejä. Osallistuin myös Melyssa Griffinin Pinterest-webinaariin. Tässä kooste siitä, mitä olen toistaiseksi Pinterestistä oppinut:
 • Pinterest on ensisijaisesti hakukone, ei somekanava
 • Otin rich pins-pinnaukset käyttöön. Linkki on englanniksi, en ole vielä etsinyt vastaavaa suomenkielistä. Teen myöhemmin niistä eri postauksen.
 • Bloggarin kannattaa pitää ensimmäinen / ensimmäiset taulut omalle blogille. Minulla sellaista ei ollut ollenkaan. Olen nyt vähä vähältä käymässä koko blogiani läpi. Tein myös omat taulut YouTube-kanavani pääaiheille.
 • Aloin kiinnittää huomiota kunkin taulun cover-kuvaan. Joissakin tapauksissa tein sitä varten uuden kuvan, jossa on taulun nimi ylinnä. Vähitellen teen näin kaikkiin tauluihini.
 • Blogipostauksissa parhaita ovat pystykuvat, joissa on otsikon teksti. Olen tehnyt niitä muutamiin suosituimpiin teksteihini jälkikäteen. Ne voi jättää näkyviin, tai luoda ja laittaa CSS-koodilla näkymättömiin itse blogissa. Siinäkin aihe myöhempään blogitekstiin.

  Mm. tällä sivulla www.ristiin-rastiin.fi/2011/09/vauvan-tossut-ohje.html testasin näkymätöntä pin-kuvaa. Sivulla on näkymättömissä tämä kuva. Syy kuvien piilottamiseen on lähinnä niitten muoto, joka vaatii ylimääräistä skrollaamista sivulla.
 • Kaikissa ja varsinkin omissa pinnauksissa on tärkeä käyttää selityksessä avainsanoja, joilla käyttäjät etsivät sisältöä. Eli useimmiten kuvan mukana tuleva teksti ei riitä, vaan kannattaa lisätä tarkennusta.
 • Luo pin aina siltä varsinaiselta sivulta, jossa kuva on, ei esim. tageistä otetulta listalta. Muuten linkki tulee väärin.
 • Pinterestissä ei kannata käyttää hashtagejä, se alentaa pinnausten näkyvyyttä.
 • Muissa kuin pelkästään oman sisällön tauluissa hyvä suhde on 80/20, eli omaa sisältöä se 20%. 
 • Kun olet kerran pinnannut jotain, pinnaa se aina uudelleen muille tauluille äläkä hae sisältöä uudelleen blogistasi. Uudelleenpinnausten määrä vaikuttaa siihen, mitä Pinterest näyttää. 
 • Liity yhteistauluihin (group boards). Toistaiseksi olen vain yhdessä.
Rich pin antaa automaattisesti hiukan enemmän tietoa pinnauksesta ja suoran otsikkolinkin. Vasemmanpuoleinen on rich pin, oikeanpuoleinen tavallinen.

rich-pins-kaytto

Minulla on paljon työtä edessä Pinterestin suhteen, mutta olen tosi innostunut siitä!

Minun on hiukan vaikea päättää, miten toimin suomen ja englannin suhteen. Tämä blogi on suomeksi. Minulla on vanha englanninkielinen blogini Purplecrafts edelleen näkyvillä. Olen pian julkaisemassa englanninkielisen joulukäsityöblogin. YouTube-kanavani tutoriaalivideot ovat osin suomeksi, osin englanniksi. Pinterest on pääosin englanniksi, mutta tämä uusi taulu blogistani pelkästään suomeksi... Toisaalta, Pinterest osaa kääntää aika hyvin! Jos etsin sanalla virkkaus, se antaa niitä  kaikilla kielillä.

Teen tänään tai huomenna myös toisen postauksen Pinterestiin liittyen, koska loin myös taulun, jonne kerään sisältöä suomalaisista neule- ja virkkausblogeista.  Olen aloitellut sitä. Ensin etsin muitten blogeja Pinterestistä, mutta en löytänyt paljon. Nyt olen alkanut pinnata tuntemistani blogeista ja käydä joitakin blogilistoja läpi.

Tälle taululle Suomalaisia neule- ja virkkausblogeja ottaisin mielelläni myös muita osallistujia. Kimppataulut toimivat hyvin, kun ne tuovat lisää uudelleenpinnauksia. Ohjeet taulun aloitustekstissä.
15 kommenttia :

 1. Paaaljon asiaa, johon täytyy paneutua ajan kanssa - kiitos kun jaoit tietoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi laaja alue koko Pinterest, minulla myös vasta alkuvaiheessa!

   Poista
 2. Tämä postaus osui silmiin juuri sopivaan aikaan, juuri pari päivää sitten tein Pinterestin itselleni ja olen kyllä niin pihalla sen käytöstä! Uskon tästä kirjoituksesta olevan apua sen opettelussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, toivottavasti pääset oman Pinterestisi kanssa eteenpäin!

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis poistin, kun sama kommentti oli 2 kertaa!

   Poista
 4. Miten paljon jo kirjoitustyötä itse kivojen ja värikkäiden käsitöiden jälkeen jotta me lukijat voimme etsiä uusia ideoita netistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ain akiva kun ihmiset löytää uusia blogeja tai keinoja etsiä niitä. Itse olin esim. tänä aamuna aivan innoissani, kun löysin ihania uusia seurattavia Instgrammista!

   Poista
 5. Mainio kirjoitus. Mimulla on pinterest tili. Siellä on muutama taulu, joihin olen kerännyt pinterestistä kivoja ideoita.Tilissä olen maininnut blogini vaan linkkiä en ole luonut, koskapa en oo luottanut taitoihini.
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,jatka vaan siellä, vaikka aika aPinterestissä saa menemään loputtomiin kun aloittaa :)

   Poista
 6. Kiitti vinkistä! Pinterest-tili on ollut jo pitkään, mutta nytpä tekaisin blogille sinne taulun. Oon vielä ihan pihalla sen suhteen, mutta katsotaan mitä tästä seuraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, vähä vähältä siihen pääse sisään!

   Poista
 7. Olen liittynyt tuohon kimppatauluun eli lähetin hyväksymisen sähköpostilla saatuun osoitteeseen ja luin netistä yhdestä ohjeistuksesta, että sen pitäisi näkyä omalla tilillä kuten omat taulutkin...minulla näkyvät vain omat taulut.

  Pinterestin opettelu vie varmaan hieman aikaa, mutta miten sinä pinnaat sinne esim. omasta blogistasi...:).

  VastaaPoista
 8. Pinterestiin tulikin myöhemmin hyväksymispainike ja sitä klikkaamalla profiiliini kimppataulu ja taulun pinnaajiin tieto, eli ok :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittos että liityit! Minulla menee aina hiukan aikaa hyväksyä kun mainittu sähköposti ei ole se, jota eniten käytän. Lisäile vaan sinne enemmän omasta blogistasi :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger