maanantai 22. toukokuuta 2017

Bloggausasiaa Wetterhoffin brunssilla

Lauantain bloggaribrunssista on moni muu paikalla ollut jo kertonut. Tekstin lopussa linkkejä niihin.

Bloggaajien ryhmät Facebookissa


Kerron brunssista itsekin, mutta ensin asia, jonka otin siellä esille itseni esittelyssä. Olen viime syksystä asti kuulunut moneen englanninkieliseen pääosin ammattibloggaajien ja online-yrittäjien suljettuihin Facebook-ryhmiin ja oppinut valtavat määrät uutta. Lähdin varsinkin etsimään tietoa siitä, mitä vaihtoehtoja on elää bloggaamisella ja online-yrittäjyydellä.

Yhdessä vaiheessa kokeilin kuulua blogiyhteisöön, joka hankki sivuille mainoksia, ja aiemmin olen myös testannut Google-mainoksia eräällä sivustolla. Minulle on nyt selvää, että en halua mainosbannereita blogeihini. Sen lisäksi, että ne pilaavat blogin ulkonäön, ne ohjaavat lukijat pois blogista. En ole juurikaan kiinnostunut sen tyyppisestä kaupallisesta yhteistyöstä, jossa korvausta vastaan kerrotaan jostakin tuotteesta. Sekin muuttaa blogin sisältöä.

Miten ansaita blogilla?


Listaan eri vaihtoehtoja, joita käytetään. Kaikissa on tärkeää, että omassa blogissa on hyvää ja hyödyllistä ilmaista sisältöä, muuten lukijat eivät näe, että on alan asiantuntija.
 • Oman alan e-kurssien myynti. Selvästi se suosituin tapa. 
 • Affiliate-mainonta. Vain linkittämällä tuotteisiin/palveluihin, jotka kuuluvat suoraan omaan alaan, ja joita itse käyttää. Esimerkkinä bloggaamiseen liittyen, että toimii affiliatena käyttämälleen sähköpostisysteemille tai internet-hostille. Minulla on tämä nyt MailerLitelle, jota itse käytän.
 • E-kirjan teko ja myynti (esim. Amazon)
 • Bloggaajavieraana toiminen. Eli tarjoaa kirjoittaa saman alan isompiin blogeihin. 
 • Blogiin yhdistetty YouTube-kanava
 • Maksulliset webinaarit omasta aiheesta 
 • Kuukausimaksullinen jäsenalue blogissa. Edellyttää tietenkin, että on taitoja, joita ihmiset tarvitsevat niin paljon, että ovat valmiita maksamaan., ja vaatii onnistuneen some-markkinoinnin.
 • Kaikenlaiset online-yritykset, joita voi markkinoida blogin ja somen kautta
Kuten olen aiemminkin maininnut, olen yhä enemmän siirtymässä toimimaan englanniksi. Silloin mahdollinen lukijakunta on monin kerroin laajempi. YouTube-kanavani seuraajissa on nyt ihmisiä yli sadasta maasta.

Tästä aiheesta voisin kirjoittaa loputtomiin, mutta nyt bloggaribrunssiin!

Wetterhoffin bloggaribrunssilla


Kun näytin tyttärelleni ottamiani kuvia, hänen kommenttinsa oli: siellähän oli ihan kaikenikäisiä ihmisiä. Totta! Bloggaaminen ei ole ikään sidottu. Tärkein asia on innostus omaan aiheeseen. Blogin aiheen painopistekin voi vuosien mittaan muuttua, kuten useampi paikalla olleista mainitsi.

Brunssilla tietenkin syödään :) Tänä vuonna tarjoilu tuli Konditoria R. Kokolta. Heillä on mm. tunnettu Sibelius-kakku.

Konditoria R Kokko

Meidät jaettiin kahteen ryhmään kiertämään uudistettua Wetterhoffin taloa. Olin ryhmässä, jossa Wetterhoff-säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen esitteli meille eri osia. On hienoa, että kaikkea vanhaa on jätetty paljon, vaikka rakennusta on uudistettu käytön kannalta nykyaikaisemmaksi.

Olisi ihana tehdä töitä kädentaitajien ja luovine ihmisten yhteisössä! Kyselin jo vuokrahintojakin...


Vanhaa Wetterhoffilla

Vierailin Tarja Lindforsin Kotikki-työhuoneessa. Hän kutoo erilaisia tuotteita kangaspuilla. Hän kertoi toivoneensa, että bloggaajissa olisi ollut joku kudonnasta kertova. Kudontabloggaajia ei taida kovin monta olla. Meitä toki, jotka silloin tällöin teemme sitäkin puolta. Tai sitten en ole huomannut, kun en ole etsinyt!

Olen itse yhdessä vaiheessa opiskellut kudonnan artenomiksi, ja usein on taustalla ajatus, että joskus vielä alan tehdä sitäkin. Jo pitkään minulla on ollut osittain suunniteltuna huivisarja, jonka kutoisin pienillä kangaspuilla.

Ihastuin myös Tarjan työhuoneensa oveen kiinnittämään vanhaan pirtaan!


Tarja Lindfors Kotikki

Työpajat ovat innostavia! Mahdollisuus testata jotain uutta. Kokeilin käpypitsin tekoa. Yllättävän vaikeaa aluksi! Kotona tein apilani valmiiksi. Tein neliapilan, joka on Irlannin tunnus. (Täällä Irlanti-postauksiani)

Käpypitsiä opettelemassaSaimme  Belikin orgaanisesta puuvillasta tehdyn kassin, johon koota tekeleitämme ja muuta. Ihanan pehmeän tuntuinen kangas! Tutustuin hiukan Belikin tuotteisiin. Aihe kiinnostaa, koska tyttäreni orgaanisen kosmetiikan liikkeessä ja verkkokaupassa on aika ajoin ollut myös orgaanisia joogavaatteita.

Yhdessä pajoista oli ideana tehdä kassin koristeeksi farkkukankainen kukka. Siinä avusti Ihana-lehden Kaarina. Kukan leikkaamiseen käytettiin laitetta, jonka nimen olen unohtanut!Belik-kassi


Saimme mukaan Cobblerinan nahkakorvikset. Löytyi pinkkiä! 

Cobblerinan korvakorut

Osallistuin myös Koruverstas Klovan työpajaan ja tein hopeoidusta langasta taivuttamalla ruususormuksen. Harjoittelemalla kukasta tulisi varmaan kauniimmin kiertyvä, mutta aion kyllä käyttää sormusta!
Wetterhoffin myymälässä ja verkkokaupassa on useita uusia lankalaatuja. Haluan kokeilla mm. kuvan jakkilankaa ja esillä ollutta kamelinkarvasta kehrättyä lankaa. 

Jakkilanka

Wetterhoffin uudet langat

Kirjansidonnan ja kalligrafian työpajaan en ehtinyt. Pikkusitomo Kirjasen pöydällä ihastuin keramiikkakantiseen kirjaan.

Pikkusitomo Kirjanen

Perinnetekstiilipuoti Niittyvillassa oli esillä Paljon kauniita vanhoja tekstiilejä. Erityisesti ihastuin tähän kirjontatyöhön.

Perinnetekstiili Niittyvilla

Muitten mukana olleiden blogitekstejä:

Jokainen korostaa hiukan eri asioita, mikä on kiva! Lisäilen uusia, kun huomaan niitä.
6 kommenttia :

 1. Oli kyllä tosi mukava päivä! Kiva katsella muiden tekemiä postauksia, miten erilaisia kuvia kukin on kameraansa löytänyt. Minulta esim on jäänyt kokonaan tuo vanha pirta huomaamatta. Ehkä pitäisi mennä käymään uudestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, yllättävän erilaista eri näkökulmista - hyvä niin, muuten olisi muille kuin paikalla olleille tylsää luettavaa!

   Poista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta, tästä saa moni eväitä blogin kehittämiseen. Olen alusta asti kirjoittanut blogiani sekä suomeksi että englanniksi ja se vaatii aika lailla satsausta, mutta palkitsee omalla tavallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin on ollut hiukan vaikea päättää, mitä tehdä milläkin kielellä! Minulla on vanhempi blogi, joka on vähän sikinsokin englanniksi ja suomeksi, Purplecrafts. Se on nyt jäänyt, kun rakentelen uutta.

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja oli kiva tavata sinut! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger