sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Virkkaa hius-scrunchie

Hius-scrunchiet eli vanhalta nimeltään donitsit olivat kovin muotia 90-luvulla. Asuin silloin Irlannissa ja tein niitä satamäärin myyntiin ompelemalla. Nyt niitä alkoi yhtäkkiä taas näkyä joitakin kuukausia sitten. Päätin tehdä sellaisia virkkaamalla. 9-vuotias tyttärentytär ihastui niihin myös! Tämä on hyvä keino käyttää jämälankoja.

Virkkaa scrunchie eli hiusdonitsi

Tein scrunchien virkkaamisesta videon. Tässä myös sen mitat ja selostus, miten tehdä:

Langaksi sopii parhaiten puuvilla tai bambu.  Kuvassa olevat ovat molemmat bambua. Virkkaa (tai neulo) millä tahansa mallivirkkauksella 50 x 8 cm kokoinen pala. Kovin reiällistä virkkausta ei kannata käyttää, muuten kuminauha näkyy siitä rumasti. Olen tehnyt nämä yksinkertaisesti pylväillä.

Taita pala pitkittäin kahtia ja virkkaa kiinni kiinteillä silmukoilla. Käytin siihen eriväristä lankaa, toisessa glitterlankaa. Lisäefektinä voi käyttää myös nirkkoja. Pujota hakaneulalla putken sisään 20 cm pitkä kuminauha. Ompele kuminauhan päät kiinni. Ompele putken päät yhteen. Valmis!

Virkatut hius-scrunchiet ohje


Voit lisätä scrunchieen kaikenlaista muuta efektiksi, kuten helmiä lankaan, virkata paljettilangalla, joka toinen kerros glitterlangalla jne.Olen nyt alkanut käyttää Pinterestiä enemmän myös suomeksi. Käsityöalallakin siitä on valtavasti hyötyä siinä, että lukijat löytävät sisällön. Julkaisin Pinterestin käytöstä suomenkielisen videokurssin. Voit lukea Pinterest-kurssista lisää tai tilata kaksi kurssin osaa ilmaiseksi tutustumista varten!

Jaa Pinterestissä:

Virkkaa hius-scrunchie hiusdonitsi video-ohje

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger