perjantai 29. maaliskuuta 2013

Isoäidinneliöitten kiinnitys viimeisellä kerroksella

Eräässä Facebookin käsityöryhmistä oli keskustelu isoäidinneliöitten kiinnittämisestä virkkaamalla edelliseen neliön viimeisellä kerroksella. Sitä on hankala selittää ilman kuvia. Laitan kuvat tänne, että tähän voi tarvittaessa viitata myöhemminkin.

Sivun alalaidassa myös video!

Kuvissa rosanvärinen neliö on valmis ja sinistä kiinnitetään siihen. Tässä teen kiinnitystä toisella reunalla. Jos on kyse pitkälle edenneestä työstä, kiinnitys kannattaa tehdä viimeisellä kokonaisella reunalla, ettei isoa työtä tarvitse turhaan kannatella.

Tätä tekniikka käytettäessä on tietenkin pitänyt päättää neliöitten värijärjestys etukäteen.

Tästä näkee, että minulla on tapana siirtyä kerrokselta toiselle eri tavalla kuin Suomessa monet, mutta se ei vaikuta kiinnittämiseen. Eri ihmiset käyttävät myös eri silmukkamääriä pylväsryhmien välillä. Kiinnitys tapahtuu joka tapauksessa mahdollisimman keskeltä ketjusilmukkaketjuja.


Kulmassa tee 1 ketjusilmukka sinisen neliön kulmaan, sen jälkeen kiinnitä kahden neliön kulmat piilosilmukalla. Huomaa, että kuvassa rosan neliön nurja puoli.

Kiinnityksen jälkeen 1 ketjusilmukka ja seuraava pylväsryhmä keskeneräiseen neliöön.

Seuraavaan pylväsryhmien väliin samoin piilosilmukka.

 Jatketaan seuraavaan kulmaan asti. Sen jälkeen tehdään sininen neliö normaalilla tavalla valmiiksi.


Tässä venytettynä, että lopputulos erottuu selvemmin.

Kun kootaan esim. peittoa, usein joudutaan kiinnittämään kaksi reunaa kerralla, kun uusi neliö asettuu kahden valmiin neliön kulmaan. Se tehdään vastaavalla tavalla:4 neliön kulmakohta. Yksi piilosilmukka.


Kulma oikealta puolelta. 
Tein aiheesta nyt myös videon:

3 kommenttia :

 1. Mahtava tutoriaali!
  Kiitos tämän julkaisemisesta. Jospa tämän avulla saisin tehtyä myös virkattuja peittoja. En ole tehnyt niitä, koska yhdistely on vaivalloista.

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että tästä on hyötyä :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Tämähän helpottaa monia töitä! Kiitos tästä! :-D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger