lauantai 16. marraskuuta 2013

Tampereen kädentaitomessuilla


Koko eilinen päivä meni messuilla ja mukava päivä se olikin! Katseltavaa ja ostettavaa riitti. Kiitos Heidille matkaseurasta - emme tunteneet aiemmin, vaan Heidi tuli mukaan Facebook-ryhmään laittamani kutsun perusteella. Opin, että 10-kuukautinen poikansa rakastaa katsoa kännykästä laulua "Magdaleena on pikkuinen tyttö" :) Toi muistoja lapsuuden kesäleireiltä!

Näyttelyosastoilla oli valokuvauskielto, mutta minähän kuvasinkin käytäviä ja tunnelmaa...Ihaninta oli, että lankamyyjiä oli niin valtavan paljon! Kaikkia erilaisia lankamerkkejä yhdessä paikassa. Vaikka en kovin paljon ostanut, tutkin monia tarkkaan, jos myöhemmin tilaan netistä. Esim. Pirkka-merkkisiä lankoja en ole koskaan käyttänyt enkä Wetterhoffin lankoja vuosikausiin. Erilaisia perulaisia lankoja oli useita ja tietenkin monet Euroopasta ja Amerikasta kotoisin olevat isot merkit. Uusi tuttavuus oli islantilainen merkki, josta en ollut aiemmin kuullut. Nyt sitten tietenkin olen jo unohtanut sen nimenkin!

Ostin useita yksittäiskeriä efektilankoja. Työskentelyni menee koko ajan enemmän siihen suuntaan, että tarvitsen niitä. Väreinä taas omat pinkki-liilat sävyt!


Dropas Nepal-lanka (65% villa, 35% alpakka) oli tarjouksessa ja ostin monia eri sävyjä. Niistä olisi tarkoitus tehdä liivi perinteisellä Fairisle-tekniikalla, eli kaksi lankaa kerralla kuvioneuleessa.


Mukaan lähti vielä sekalaisia keriä eri tarkoitukseen, mm. Lumio-kerä, jossa on heijastinlankaa mukana. Muutama sukkiin sopiva ja vihreää merinoa vauvaneuleeseen.


Lankoihin saisi menemään loputtomasti rahaa! Osa niistä on  aika kalliita, vaikka hintavaihtelu onkin melkoinen. Se on viime vuosina muuttunut, ettei enää ajatella, että itse tehden saisi halvemmalla. Käsin tehty on lähes aina kalliimpaa. Mutta se tekemisen ilo jää pois, kun ostaa huivin H&M:stä :)

Olin päättänyt, etten pysähdy ollenkaan tilkkukangaskojuille. Onnistuinkin! Viime vuonna ostin messuilta useita ihania joulukangaspaloja enkä ole vielä tehnyt niistä mitään. Aion nyt käyttää ne, kun on se uusi ompelukonekin! Pari kangaspalaa silti ostin. Toisesta tulee mekko lapsenlapselle, toinen on ihanaa karkeaa nepalilaista sisustuskangasta, jota kuulemma on käytetty takkeihinkin.


Suomessa riittää mielikuvitusta! Se näkyi Novitan lapasnäyttelyssä. Viime vuonna osallistuin sukkakilpailuun, nyt en viitsinyt, kun en juurikaan enää käytä Novitan lankoja.
Luulen, että tarvikemyyjät tekevät tuolla paljon enemmän kauppaa kuin valmiitten tuotteiden myyjät. Niin suuri osa kävijöistä on käsityön harrastajia. Vaikka lankoja oli paljon, askartelu taisi olla suurin tuoteryhmä.

2 kommenttia :

  1. Minulle tuli halvaksi tämä käsityöreissu kun vaan nämä kuvat katselin. En ole kolmeen vuoteen käynyt Tampereen messuilla. Laiskuus iskenyt, jospa sitten ensisyksynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis minullekin tullut halvemmaksi olla menemättä! Mutta hieno päivä se oli enkä ostanut mitään turhaa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger