torstai 7. marraskuuta 2013

Uusi ompelukone!

Vanha ompelukoneeni on ollut minulla n. 30 vuotta, en muista tarkalleen! Sillä on tehty suuret määrät erilaisia töitä, koska toimin käsityöläisenä 80-90-lukujen taitteessa, kun asuimme Belfastissa. Valmistin asiakkaille lukuisia morsius- ja iltapukuja tilaustöinä ja n. 3 kuukautta vuodesta tein pelkästään pääosin ommeltuja joulukoristeita. Myin niitä käsityöläismarkkinoilla ja jonkin verran kotikutsuilla. Se oli ihanaa työtä :) Se sama ompleukone on koko ajan huonommin palvellut näihin päiviin.

(Kuva otettu kännykällä, innoissani heti koneen saavuttua!)

Aloin saman tien testata konetta. Minulla on melko paljon kankaita ja muuta materiaalia. Päätin tehdä 4-vuotiaalle lapsenlapselleni mekon.


Käytin mekkoon kahta joskus ostamaani ja käyttämättömäksi jäänyttä toppia, liian pitkästä hameesta lyhennettäessä leikattua palaa ja myös toppien olkaimia, jotka olivat hiukan venyvää nauhaa. Niillä viimeistelin kädentiet.

Kaavana on Marimekon Minuuttimekko, mutta huomattavasti muunneltuna. Oikeastaan otin kaavasta vain olkapäitten ja pääntien kohdat, loput leikkasin silmämääräisesti.

Tällainen mekosta tuli:

En ole vielä ehtinyt tutkia kaikkia hienouksia, mitä koneesta löytyy. Peruskäyttö oli niin helppoa, ettei sitä tarvinnut miettiä, vaikka minulla ei ole aiemmin ollut Singer-merkkistä konetta. Nyt on paljon ideoita, mitä kaikkea seuraavaksi teen!

4 kommenttia :

  1. Kierrättämällä saa kyllä loihdittua vaikka mitä ihanaa, kellä siihen vaan taito on :) Ei voi kuin ihailla aikaansaannoksiasi. Itse en osaisi ommella varmaan enää yhtään, varmaan 15 vuotta edellisesta kerrasta!

    VastaaPoista
  2. Minullakin ompelu on selvästi hidastunut, kun olen vuosikausia tehnyt sitä paljon vähemmän kuin ennen, ja sellainen varmuus mennyt, että esim. osaa helposti muokata kaavan. Jospa se nyt vähitellen tulee takaisin, kun uuden koneen myötä tulee harjoiteltua enemmän :)

    VastaaPoista
  3. Onnea uuden ompelukoneen omistajalle Kaunis mekko syntyi heti! =)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger