sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Poikavauvan lippalakki ja virkattu peitto

Sukulaistyttö sai alkuviikosta poikavauvan ja oma tytär odottaa myös poikaa muutaman viikon päästä syntyväksi. Tein tämän lahjaksi ensimmäiselle vauvalle ja teen vähän erilaisen tyttären vauvalle.

Aloitin lippiksen päälaelta.


Kyselin Facebook-ryhmässä ja googlasin vastasyntyneen pään ympärysmittaa. Se on kuulemma n. 35 cm ja mitta päälaelta lakin reunaan on n. 8 cm. Niitten mukaan tein. Mittasin parin kerroksen välein, että sain lisäykset sopivasti. Valmiin lakin ympärys alareunasta on 36,5 cm. Toivottavasti lakki mahtuu, vauva oli aika pieni! EDIT: Mitta päälaelta lakin reunaan kannattaa olla hiukan isompi, 10 cm.

Lanka on puuvillaa, mitä nyt kotona sattui olemaan. Koukku numero 3. Kuvioissa lanka kulkee silmukoitten sisällä, joten langanjuoksuja ei ole. Värinvaihtokohdassa olen aina ottanut uuden värin käyttöön jo viimeisen silmukan läpi, jolloin värinvaihtokohta on terävämpi.Lähikuva lipasta:


Kiinnitin lipan ensin virkkaamalla, mutta en pitänyt lopputuloksesta. Purin sen kiinnityksen ja ompelin lipan paikoilleen. Tässä lipan kiinnityskohta alapuolelta:


Myöhemmin lisätty: tein omalle pian syntyvälle lapsenlapselle samantyyppisen. Tässä lanka on ohuempaa, Novitan Kotiväki, merseroitua puuvillaa, koukku 2. Ohuemmalla langalla saa mahtumaan enemmän kuvioita. Ympärys 37 cm.Matkatyönä aloittamani vauvanpeitto valmistui myös

2 kommenttia :

  1. Kiva ja niin pojannäköinen lippis ja peitto on myös kaunis!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taitaisi tosiaan olla liian poikamainen tyttövauvalle!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger