keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Vauvanpeitto matkatyönä

Viikko vierähti taas Pohjois-Irlannissa (Irlannin kuvia virkkauskuvien jälkeen). Matkalla pitää aina olla jokin helppo käsityö mukana. Nyt aloitin sitä varten kevyttä virkattua peittoa keskimmäisen tyttären toukokuussa syntyvälle vauvalle. Tässä virkkaamassa Stanstedin kentällä. Sen jälkeen, kun olin syönyt ihanan Prêt-ketjun chicken-avocado voileivän :) Irlannin puolella ei ole Prêtiä, siksi noita sain vain lentokentällä läpikulkumatkalla.
Lankana pääosin Viking Merino Soft (100% merinovilla, superwash). Monivärisessä langassa on mukana bambua ja polyesteriä, Hjertegarnin lanka. Koukku 3½. Puisesta koukusta ei turvatarkastuksessa huomautettu! Peitto on 65 cm leveä, tässä vaiheessa vielä kesken.

Virkkaus on tavallista siksak-virkkausta, lisäykset ja kavennukset 9 pylvään välein. Suurimmaksi osaksi olen tehnyt vain pylväitä, siellä täällä välissä kerros, jossa pylväitten välissä on 1 ketjusilmukka. Lisäykseen ja kavennukseen tulee keventävä reikä, kun lisätessä tekee pylvään sijasta ketjusilmukan ja kaventaessa hyppää edellisen kerroksen kavennussilmukan yli. Lähikuvat tästä:


Pohjois-Irlannissa oli yhtä kaunista kuin ennenkin ja narsissit kukkivat!


Tollymore Forest Park Newcastlen lähellä:
Pohjoisrannikolla:


Uskaltauduin Carrick-a-Rede-riippusillan yli! Ensimmäisen kerran menin siitä vuonna 1983, ennen kuin siinä oli turvaverkkoja. Silloin koko silta oli epävirallinen, vain kalastajien käytössä, toisin kuin nyt, kun se on maan tärkeimpiä turistipaikkoja. Maaliskuussakin ihmisiä riitti.


Pelottava se on, kun pysähtyy keskelle ja katsoo 30 metriä alas kuohuihin. Ja varsinkin, kun pysähtyy ottamaan kuviakin!


Dunluce Castle -rauniot


Ja vielä jyrkkiä kallioita Pohjois-rannikolla4 kommenttia :

 1. Nämä maisemat täytyy varmasti kokea itse paikan päällä. Upeaa! Peitossa on yhtä upeat värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat on tosiaan aina paremmat luonnossa kuin valokuvina :) Peiton väreistä arvaa, että poikavauva on tulossa!

   Poista
 2. Tuosta ei maisemat kyllä parane!
  Kaunis on myös peittokin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maisemia jään aina palatessa kaipaamaan, käsityöt voi ottaa mukaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger