lauantai 24. toukokuuta 2014

Paljasjalkasandaaleja

Yhtä hyvin voisi puhua nilkkakoruista! Olen ihastunut pitsistä tehtyihin virkattuihin koristeisiin nilkoissa. Niitä on ihan kaikenlaisia ja helppo keksiä lisää vaikka millä kuvioinnilla.


Nämä ovat samalla mallilla:


Lilan väriset tein kovasta ohuesta merseroidusta puuvillasta (Novita Kotiväki), korallinväriset ovat pääosin bambua (Cheval Blanc Ambre). Bambulanka ei sovi näihin yhtä hyvin, koska se on pehmeämpää. Molemmat virkkasin no. 2 koukulla.

Sain ideoita kaaviokuvasta, jossa on monia virkattuja kolmioita. Löysin useita Googlen kuvahaulla "triangle crochet motif chart". Niistä voi sitten poimia omiin tarkoituksiinsa sopivia ideoita. Facebook-ryhmässä sain kommenttina linkin hakuun erilaisista barefoot sandals -kuvista.Varpaan ympäri menevän osan tein edellisessä postauksessani mainitsemallani kiinteäsilmukka-aloituksella ilman ketjusilmukkaketjua. 30 silmukkaa. Kiinnitysnauha on ketjusilmukkaketju, joka on paluukerroksella vahvistettu piilosilmukoin. Pituus 33 cm (sekä minulla että tyttärellä, jolle toinen tulee, on kapeat nilkat!). Voisi tietenkin tehdä paljon pitemmät nauhat ja sitoa ne monta kertaa nilkan ja pohkeen ympäri. Näissä pitää muistaa, että mikään kohta ei ala käytössä purkautua. Langanpäät kannattaa päätellä kunnolla, ensin pujottamalla yhteen suuntaan ja sitten vielä pieni pätkä takaisin vastakkaiseen suuntaan.

Näitä voi hyvin käyttää "koruna" myös ballerinojen kanssa. Kenkien väriset voisi toimia kivasti.Ja jospa tänä kesänä en sitten ostaisi lisää kenkiä... Kuvaa varten komeroista löytyi paritkymmenet korottomat kesäkengät, kun ei laske sandaaleja - niillä pitäisi pärjätä!

6 kommenttia :

 1. Kauniit.
  Kiitti vinkeistä. Tämmöset on ollu to do listalla syksystä saakka. Nämä menis pienestä välityöstä mitä kaipaan aina välillä noiden isojen loppuun saatettavien rinnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset tekee tosiaan nopeasti jossain välissä!

   Poista
 2. Tälläsethän olisi todella kiva tehdä kesäks! Todella kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä, ei mene lankaakaan paljon :)

   Poista
  2. Saisinko ohjeen näihin, ovat upeat.

   Poista
  3. En ole toistaiseksi tehnyt näihin ohjetta. Olen tekemässä ohjetta hiukan toisenlaisella mallilla tehtyyn, kuva täällä http://www.ristiin-rastiin.fi/2015/05/paljasjalkasandaalit.html

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger