perjantai 9. toukokuuta 2014

Poncho paljettilangasta


Lankalaatikoihin oli jäänyt joskus alennusmyynnistä ostamaani Novitan Säde-lankaa turkoosina ja vaaleanpunaisena. Sillä on kiva työskennellä - paitsi että imuria tarvitsee säännöllisesti, kun siitä irtoaa paljetteja! Lankaa kului 4n. 400 g. Jostain vanhasta lehdestä löytyi helppo ja nopea kukka, jonka voi työn edetessä virkata suoraan yhteen edellisten kanssa. Kukka on nopea oppia ulkoa ja siinä on vain 4 kerrosta. Minulla oli virkkuukoukku no. 4.


Tässä kaaviokuva kukan virkkaamisesta. Voit myös ladata kaavion isommassa koossa.


Virkkasin kukat suoraan kiinni toisiinsa:


Tein etu- ja takakappaleen erikseen ja lopuksi ompelin hartian kohdalta yhteen. Sillä tavalla tehdessä hartiasauman kohdalle jää hiukan isommat reiät kuin muualle. Alla olevassa kuvassa ponchon etukappale n. puolessa välissä. Merkkasin pääntien keskiosan langalla.

Kun poncho oli muuten valmis, virkkasin pääntielle ketjusilmukoita ja niihin 2 krs kiinteitä silmukoita, ettei pääntie veny.


Kiinnitin pääntiehen vasemmalle eteen erillisen kukan, joka auttaa hahmottamaan, miten päin ponchon kuuluu mennä! Muuten joutuu joka kerta katsomaan, missä kohtaa hartiasaumat ovat.


Valmis poncho kuivumassa muotoilun jälkeen:


Parin päivän käytön jälkeen huomasin, että pääntie oli venynyt liian suureksi. Pujotin neulalla näkymättömästi venymättömän puuvillalangan pääntien viimeisen kerroksen silmukoihin ja sidoin tiukasti ennen langan päättelyä. Sen jälkeen pääntie on pysynyt saman kokoisena.

4 kommenttia :

  1. Paljonko tuohon kului lankaa? Nim. Sädettä itselläkin jemmassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, etten loman takia ole tajunnut vastata! Lankaa kului n. 400 grammaa, eli 8 kerää.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger