perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tyylimuutosta olohuoneessa

En ole vuosikausiin käyttänyt räsymattoja muualla kuin keittiössä. Oikeastaan en sen jälkeen, kun 20 vuotta sitten palasimme Suomeen 13 eri puolilla Eurooppaa vietetyn vuoden jälkeen. Ulkomailla pidin räsymattoja, koska se oli siellä eksoottista ja muistutti lapsuudenkodista! Nyt päätin ottaa äitini asunnossa olleista lukuisista räsymatoista pari käyttöön. Äitini, joka nyt asuu hoitokodissa, on kutonut ne kaikki.

Tässä olohuoneeni siinä pitkään olleen vaalean karvamaton kanssa:

Olohuoneen sisustusta

Aika erilaiselta se ainakin omissa silmissäni näyttää äidin räsymattojen kanssa.

Värikäs olohuoneeni


Vaihdoin samalla yhden verhoista värikkäämpään. Olohuoneessa minulla on lähes joka verho erilainen. Olen keräillyt huoneen kahteen ikkunaan verhoja tai kankaanpalasia, joiden väreistä pidän. Niistä saa itsestään muodostua kokonaisuus! Nyt lisäsin parvekkeen huonokuntoisen oven eteen (ovi onneksi vaihdetaan syksyllä!) kauan aikaa sitten kirpparilta ostamani ihanan kuviollisen verhon. Yhdistin kaksi, kun ne olivat liian lyhyet. Sauma ei paksussa puuvillassa juurikaan näy.

Olohuoneen nurkka ja uusi verho
Värikäs olohuoneeni

Hätkähdän huoneen muutosta joka kerta, kun astun sisään. Saa nähdä, kuinka pitkäksi aikaa räsymatot jäävät lattialle.

Huoneen tyyliin sopii vastakkaisella seinällä oleva vanha Belgiasta tuotu iso kaappi. Mutta siitä ei nyt isompaa kuvaa, kun sen päällä on niin paljon tavaraa, jota en viitsi lähteä järjestämään :)


Lisään vielä kuvan sohvan vastapäisestä seinästä, eli väriä tuo huoneeseen myös voimakaskuvioinen ja -värinen tapetti. Olen asunut nykyisessä kodissani runsaat viisi vuotta. Tuo tapetti on ollut koko ajan, enkä vieläkään ole yhtään kyllästynyt katsomaan sitä mm. television taustalla!


11 kommenttia :

 1. Kylläpä muutos on valtava. Meillä on vain räsymattoja, kerran imurikauppias ihmetteli, että missä ne teidän oikeat matot ovat, ei hyväksynyt kun sanoin, että tässä lattialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttaa se tosiaan! Saa nähdä, totunko, kun tuntuu räsymatot tuntuu ihan tyylisuunnan muutokselta :) Ja tuleeko jo liikaa väriä - kuvissa ei näy, että vasemmalle jäävällä seinällä on erittäin voimakaskuvioinen tapetti. Matot ovat itse asiassa äitini makuuhuoneessa olleet ja tuntuvat siksi niin kotoisilta.

   Poista
 2. Räsymatot, juuri sellaiset vanhat on parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosikausia ajattelin, etten ikinä käyttäisi enää räsymattoja, mutta ajatukset muuttuvat, ainkain väliaikaisesti!

   Poista
 3. Onpa kivan näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sharon, mulla on edelleen iso pino mattoja jäljellä parvekkeella, jos tarvitset :)

   Poista
 4. Todella kauniit matot! Ja väreiltäänkin sointuvat.... Ja nyt, kun sinulla on "valikoima", niin voit vaihdella mielialojen mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme mattoa sain jo pestyksi, pitäisi pestä loputkin, että voisi vaihdella!

   Poista
 5. Ihanaa räsymattoja, niitä käytän itsekin aina välillä.
  Olohuoneesi näyttää kivan näköiseltä ja värikkäältä, sopii hyvin kesään:)

  VastaaPoista
 6. Lisäsin postaukseen alimmaksi vielä kuvan olohuoneen toisesta seinästä, jossa on voimakas tapetti. Kun tuo muuten ei näytä tarpeeksi värikkäältä :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger