maanantai 30. kesäkuuta 2014

Spiraalikuvioisia keittiörättejä

Itse en pidä muunlaisista räteistä keittiössä kuin sienistä. Mutta niin monet tuntuvat alkaneen käyttää bamburättejä, että päätin tehdä muutamia. Yhden oikein värikkään voin ottaa itsekin käyttöön, ellei muuten niin keittiön koristeena!

Olen käyttänyt Blend Bamboo -lankaa. Se on 70% bambua, 30% puuvillaa. Siinä on paljon värejä ja sitä saa ainakin Lankamaailmasta. Bambu kuivuu nopeammin kuin puuvilla ja lisäksi sen sanotaan olevan antibakteerista. Siitä en tiedä, onko viimeksi mainittu asia totta! Testatessa olen huomannut räteissä sen hyvän puolen, että pöytää pyyhittäessä ei jää mitään jälkiä. Sopivat myös hyvin pölyjen pyyhkimiseen kostealla.

Tämä on tavallinen isoäidinneliö, johon on lisätty värit spiraalina.


Tällainen aloitetaan keskeltä kuten mikä tahansa isoäidinneliö. Ainoana erona on, että kukin pylväsryhmä on eri värillä. Virkkausta jatketaan siten, että langanpäitä ei jää ollenkaan. Uusi väri otetaan, kun saavutaan virkatessa sen kohdalle.


Pyöreän spiraalin jotkut valittavat aiheuttavan päänsärkyä! Kuvana niin voikin olla, mutta pehmeästä langasta tehtyä katsoessa en uskoisi vaikuttavan siten.

Tässä kuvia työtavasta. Silmukoiden lisäämismäärän olen tehnyt silmämääräisest, että rätti pysyy tasaisena.

Aloitusrenkaassa on 8 ketjusilmukkaa ja siihen jokaisella 6 värillä 3 pylvästä. 

1. krs valmis


2. krs:lla olen lisännyt siten, että kunkin värin 1. ja 3. pylvään päällä on 2 pylvästä, siis kutakin väriä on 5 pylvästä.

Uuden värin aloitus 3 kjs:lla.


Uuden värin aloitus 3 kjs:lla.


Nurja puoli


Koko työn ajan uusi väri aloitetaan samoin. Ne langat, joita ei sillä kertaa käytetä, annetaan riippua vapaasti.


Nurja puoli
2 kommenttia :

  1. Hauskoja! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Hieno idea.Kiva että laitoit hienot kuvat, tuota täytyy kokeilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger