maanantai 16. kesäkuuta 2014

Värikkäitä virkattuja ympyröitä

Jos joku lukija ei vielä ole sattunut huomaamaan, rakastan värejä! Mutta myös luonnonkosmetiikkayrittäjänä toimiva tyttäreni rakastaa niitä. Olen luvannut tehdä hänen yrityksensä tiloihin erilaisia käsitöinä tehtyjä koristeluja, vähän neulegraffitityyliin. Yrityksellä on verkkokauppa www.greenlips.fi, mutta myös kivijalkamyymälä Turussa.  Sinne nämä pyörylät tulevat. Laitan kuvaa sitten, kun ne ovat paikoillaan.

Tämä on projekti, jossa tulee esille hienosti se, mitä käsityö minulle parhaimmillaan on: värien voimaannuttavaa vaikutusta, jatkuvaa uuden luomista ilman rajoituksia ja vapautta valmiista malleista. Myös iloa siitä, että tekniset taitoni ovat kyllin hyvät, että pystyn saamaan aikaan sen, mitä haluan.

Jokaisen pyörylän on tarkoitus olla erilainen. Minulla ei ole uutta pyörylää aloittaessani tarkkaa kuvaa, minkälainen siitä tulee, vaan päätän kunkin kerroksen värin ja silmukat aloittaessani. Koska langat ovat jämälankoja, niitä on monta eri materiaalia ja paksuuttakin. Siksi silmukkamäärien kanssa on joutunut vähän testailemaan ja purkamaankin! Joskus pyörylä lähtee aaltoilemaan, kun on liikaa silmukoita. Tai päinvastoin, palasta tulee kupera, kun silmukoita on liian vähän. Mutta näin pienessä työssä purkaminen ei haittaa!

Aloitus on jokaisessa melkein samanlainen - se on vain laiskuutta keksiä mitään mielenkiintoisempaa aloitusta!


Värikäs pyörylä


Värikäs virkattu ympyrä


Muissa kuvioissa en ole käyttänyt ohjeita, mutta tämän pohjana on kuvio, josta löytyy eri versioita googlaamalla "spike mandala". Olen muokannut sitä, koska nämä saavat olla korkeintaan 13 cm läpimitaltaan.
6 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger