perjantai 4. heinäkuuta 2014

Käsitöitä ja ideointia Riiassa

Vietin juhannuksen ystävän kanssa Riiassa. Pysyn juhannuksen aina pois Suomesta!

Matkoilla parasta on, kun näkee jotain, joka saa innostumaan ja näkemään jotain uudella tavalla. Sitä tunnetta on vaikea kuvata! Jokaiselle innostuksen lähde on myös erilainen ja yksilöllinen. Riiasta löytyi minulle useita innostavia asioita.

Käsitöitten ja yleensä luovuuden alalla Latviassa tuntuu olevan paljon kaikkea. Vanhassa kaupungissa oli käsityöläismarkkinat, jossa oli laajalti erilaisia töitä myynnissä. Itse ihastuin tähän huovutettuun rintakoruun niin paljon, että se oli pakko saada! Juuri "minun" värini ja kuviointi!


Huonolaatuinen lähtökiireessä napattu kännykkäkuva, mutta tähän liikkeeseen olisin halunnut tutustua enemmän. Ikkunassa olleet kuviot saivat innostumaan, noista saa paljon ideoita.Ihastuin Mencendorf-talomuseon seinämaalauksiin. Talossa näkyi selvästi, kuinka erilainen aiempien vuosisatojen sisustustyyli Latviassa on ollut Suomeen verrattuna. Noissa kuvioissa oli viehätysvoimaa ja saivat ideoimaan.


Vanhassa kaupungissa on Hobbywool-niminen liike. Siellä myydäään sekä lankoja että valmiita tuotteita. Pidin paljon liikkeen sisustuksesta. Liikkeen huomaa jo kaukaa, kun ulkona on neulegraffiteja.Myynnissä oli ihania silkkiä sisältäviä lankoja. Hinnat jonkin verran suomalaisia edullisempia, mutta tässä lankakaupassa ei ole mitään huomattavan halpoja lankoja. Hyllyt eivät olleet täynnä, siihen kiinnitin huomiota!

Tässä toisessa, vanhan kaupungin ostoskeskuksen Galerija Centrs'in alakerrassa olevassa pikkuliikkeessä sen sijaan hyllyt olivat piukassa lankaa. Se oli paljon edullisempi, hinnat noin puolet Suomen hinnoista. Myymässä ollut rouva esitteli kaikkea niin innokkaasti, että olisi ollut vaikea lähteä ostamatta mitään! Hänellä oli myös paljon bambuisia puikkoja ja virkkuukoukkuja. Ostin pari koukkua ja jonkin verran Alizen bambulankaa. En ollut lähtenyt langanostomatkalle :)


Kiinnostava paikka vanhassa kaupungissa on myös Figaro Art. Se on kuin satumaailma.

Tässä vielä ideaa puutarhanhoitoa harrastaville:


Kolmen päivän jälkeen Suomeen palatessa oli ihana tietää, että taas yhden kesän onnistuin välttämän juhannushössötyksen!

4 kommenttia :

 1. Ihania paikkoja oot nähnyt ja kuvannut!

  VastaaPoista
 2. Ooo. tuo huovutettu rintakoru kelpais kyllä minullekin! :) Samoiten myös tuo Figaro Art kiinnitti huomioni, tykkäisin varmasti käydä kun olen ihan hulluna menneiden vuosikymmenten pukuihin, eritoten Jane Austenin maailmaan.. Nuo nukkejen puvut kuitenkin taitaa mennä ehken reippaasti 1800-luvun puoliväliin (voin olla väärässäkin!), mutta noh, kuitenkin :)

  VastaaPoista
 3. Todella kiinnostavia kohteita ja noista saa monia ideoita!!!!!

  VastaaPoista
 4. Kaksi kertaa olen käynyt Riikassa, mutta siitä on jo aikaa. Olisi kyllä kiva päästä taas :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger