tiistai 15. heinäkuuta 2014

Käsityöläisiä metallisäiliöissä

Miltä tuntuisi pitää työpajaa lasiseinäisessä metallisäiliössä meren rannalla?

IHANALTA! Juuri sellaisiin törmäsin eilen illalla kävellessäni Bangorin kaupungin rantakadulla.


Kussakin värikkäässä kuutiossa on kaksi työtilaa. Niitten asukit edustavat erityyppisiä käsitöitä ja taidetta paperinleikkauksesta kudontaan ja keramiikasta ommeltuihin ja lankatöihin. Kukin on työhuoneeessaan lasiseinän takana monta päivää viikossa, ohikulkijoiden silmien alla!
Olen aiemmin tehnyt Pohjois-Irlannissa töitä käsityöläisenä useita vuosia. Kuka tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Tässä vielä näkymä kadun toiselta puolelta. Ei hassumpi työpaikka :)4 kommenttia :

 1. Jännää, kuinka aivan erilaiset ympäristöt, inspiroivat aivan erilaisia ihmisiä.
  Mie pimahtaisin tuollaisessa tilassa, niin rajattua, maisemakin metsäläiselle synkkää vettä.
  Luomispuuskassani pompin paikasta toiseen, rakennuksesta toiseen, etsien milloin mitäkin, vaatteissa mitkä päällä sattuu olemaan, kellonajallakaan niin väliä :)

  VastaaPoista
 2. Tabletti ei anna vastata, vain kirjoittaa uusia kommentteja! Ympäristö tosiaan vaikuttaa eri ihmisiin eri tavoilla ja tuntuu, että samaankin ihmiseen eri tavoin elämän eri vaiheissa. Olen vasta viime aikoina tajunnut, kuinka masentaviksi koen kuusia sisältävät metsät - saattaa kuulostaa oudolta! Rakastan isoja lehtimetsiä. Irlannissa on ihanaa että on niin avaraa. Kukkulan laelta voi näkyä monta pientä kylää tai kapunkia eikä mikään tule esteeksi katseen tielle, se antaa kuin tilaa ajatuksillekin.

  VastaaPoista
 3. Mie pohdin lukiessa, että miun "nakataan kaikki mitä voi tarvita tuohon läjään ja tähän nämä loput " työtyyliin ei tuommonen avoin koppi sopis. Mutta muuten näyttää paikalta jossa olisi mukava käydä ja ihan varmasti inspiroiva paikka tehdä töitä! Lapissa on se kiva, että tääläkin voi kiikkua mäen/tunturin päälle ja katsoa horisonttiin, ei näy niitä kyliäkään. ;) Pohojanmaalta lähteneellä ahistaa kaikki mihin katse toppaa. :D

  VastaaPoista
 4. Minun kaikki matkani suuntautuvat kaupunkeihin, joten Lapissa en ole vielä koskaan käynyt! Ehkä sekin päivä vielä tulee!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger