sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Käsityökilpailua Castlewellan maatalousnäyttelyssä

Vaikka olen maalta kotoisin, maatalous ei ole koskaan kiinnostanut minua. Siksi olin itsekin yllättynyt, kun eilen päädyin Pohjois-Irlannin suurimpaan maatalousnäyttelyyn! Se on yksipäiväinen, ja suostuin menemään, kun siellä on myös kädentöitä näytteillä. Olet ehkä katsonut Kirstie Allsopin ohjelmia tv:stä, suomennettu "Kirstien värkkäilyt". Tämä oli yksi sellaisista näyttelyistä, joihin hän tekee kilpailukäsitöitä.


Kilpailusarjoja on useita, osa hyvinkin yksityiskohtaisia vaatimuksiltaan, kuten käsintehty lahjatavara, jonka aineet maksavat korkeintaan viisi puntaa. Tilkkutöitä,  neuleita, vauvaneuleet erikseen,  virkkaus, erityyppistä kirjontaa ja myös paljon leivontasarjoja, kukkien asettelua. Tänä vuonna oli 1. maailmansodansyttymisen 100-vuotisen vuoksi myös sarja sotamuistoille. Kussakin sarjassa on kaksi palkintoa ja mahdollisesti kunniamaininta.

Yllä  oleva ruutuina koukuttu peitto oli mielestäni mielenkiintoinen. Tuolla tavalla olisi kiva tehdä vaikka vauvanpeitto. Minun tekemänäni värejä olisi tietenkin paljon enemmän!

Arvioinnissa selvästi keskityttiin virheettömään tekniikkaan. Virkkaus- ja neuletöissä ei siksi ollut kyse mielenkiintoisista malleista, ne olivat kovin tavallisia.
Koska olen jouluintoilija, oli keskellä kesääkin kiva nähdä joulutöitä.Nämä pikkuruiset kengät kirjontatöissä olivat yksi suosikkini:


Alueella oli myös käsityöläisten myyntiteltta. Sieltä en löytänyt mitään kovin mielenkiintoista.  Eniten pidin näistä ommelluista kaksipuolisista mekoista.


Ja kun kyse on maatalousnäytelystä, pitää toki olla varsinaiseen aiheeseenkin liittyvä kuva!


Edit: Lisäsin kotiin palattuani lisää kuvia toiseen postaukseen.

5 kommenttia :

 1. Hieno juttu näyttelystä ja tuota "Kristien värkkäilyt"-ohjelmaa katson kovin mielelläni!
  Tuo koukuttu peitto oli jännittävä juuri tuon "korinpohja"kuvioinnin vuoksi! Itsekkin ehkä vaihtaisin värit, mutta saattaa olla, että joskus jopa yritän kokeilla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ohjelmasta olen itsekin saanut monia hyviä ideoita!

   Poista
 2. Vau! Varmasti ollut erilainen ja mielenkiintonen kokemus olla itse mukana :-)

  VastaaPoista
 3. Mun oli pakko tulla kommentoimaan kun huomasin sanan Irlanti. (ollaan lähdössä syyskuussa Dublin-Galway reissulle).
  olen itsekin katsellut ohjelmaa ja pienessä mielessäni miettinyt miksei täällä suomessa järjestetä moisia kilpailuja. Olis ihan huisin hauskaa osallistua itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Irlannissa on paljon enemmän kaikkea käsitöihin liittyvää, joten siltäkin kannalta teille on varmaan tulossa kiva reissu :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger