sunnuntai 23. marraskuuta 2014

1. kerros sukkapuikoilla

Muistan lapsena, kuinka hankala oli saada sukkapuikot pysymään kunnolla ja suorassa, kun aloitin uutta sukkaa tai lapasta. No, onhan se vuosien mittaa tullut helpommaksi. Mutta olen myös toivonut, että minulle olisi lapsena opetettu joitakin niksejä, joilla aloitus helpottuu.


Olen jo pitkään tehnyt aloituksen siten, että luon yhden ylimääräisen silmukan, kun käytän sukkapuikkoja. Kun olen jakanut silmukat neljälle puikolle, neulon ensimmäisen ja viimeisen silmukan yhteen. Aivan yksinkertaista, mutta auttaa paljon. En muista, mistä vinkin sain pari vuotta sitten, mutta Facebookista se oli.

Nyt tein aiheesta lyhyen videon. Se on taas englanniksi, koska silloin katsojia on niin paljon enemmän.


3 kommenttia :

 1. Tuohan olikin hyvä kikka, helpompi kuin se minkä minä teen. Opin myös sen jostain facebookin ryhmästä, eli vikan puikon vika silmukka ja ekan puikon eka silmukka vaihtavat paikkaa. Noin niinkuin sinullakin mutta kavensin sen ylimääräisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konsteja on tosiaan useita. Toinen, jota jotkut käyttävät, on siirtää 4-5 silmukkaa ekalla puikolla siten, että se aloituskohta on muutaman kerroksen verran keskellä puikkoa. Mutta tämä esittelemäni on minusta vaivattomampi!

   Poista
  2. Kiitos tästä vinkistä, nyt on kivempaa jopa neuloa sukan varsi :) tumpelo aloittajana...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger