sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Vauvanvaunut-kuvion video-ohje


Usein olen täällä aiemmin maininnut, että 80-90-lukujen taitteessa asuessani Belfastissa olin kokopäiväinen käsityöläinen. Yksi malli, jonka silloin suunnittelin ja myin paljon vauvakorteissa, oli tämä vaunukuvio. Syksyllä samalta ajalta olevaa enkelivideota on katsottu jo n. 9000 kertaa. Siitä olen tajunnut, että teknisesti melko helpot ohjevideot kiinnostavat ihmisiä enemmän kuin erikoistekniikat. Tietenkin se vaikuttaa paljon, onko video suomeksi vai englanniksi. Tämä, kuten enkelivideo, on englanniksi.

Muutama päivä sitten julkaisin vaunujen lähikuvan Facebookin käsityöryhmässä, jossa suurin osa on amerikkalaisia. Olin hämmästynyt, kun monet alkoivat kysyä ohjetta. Kuvio on kovin yksinkertainen - eikö siitä tosiaan näe, miten se on tehty! Kysyin asiaa suomalaisesta ryhmästä. Siellä suuri osa oli sitä mieltä, että kuvan perusteella osaisi hyvin tehdä samanlaisen. Muutama pian tekikin ja julkaisi kuvan. Mutta monet myös sanoivat tarvitsevansa kirjalliset ohjeet. Mutta onhan se niin, että eri ihmiset hahmottavat asiat eri tavoin, ja tietenkin erot teknisissä taidoissa tuhansien ihmisten ryhmissä ovat suuret.

Joten - video on tehty, saapa nähdä, kuinka suuren suosion se saa!Vieläkin on ammattiohjelma Premiere opettelematta videoitten editointiin, vaikka minulla se kyllä on! Tämäkin editoitu Windowsin elokuvatyökalulla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger